Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν στην κατασκευή νέου μαχητικού


Συμφωνία για την κατασκευή από κοινού ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους υπέγραψαν Γαλλία και Γερμανία, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας. Το νέο αεροσκάφος, που θα αντικαταστήσει το Rafale, θα τεθεί σε υπηρεσία το 2040 και θα το κατασκευάσει ευρωπαϊκή κοινοπραξία υπό τη γαλλική Dassault και τη γερμανική Eurofighters.
Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, η συμφωνία αφορά την κατασκευή τόσο του κήτους του αεροσκάφους όσο και της μηχανής, ενώ σήμερα ελήφθησαν οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό του, τις μακέτες-μοντέλα και τα δείγματα που θα παρουσιαστούν στα μέσα του 2019.
Το αεροσκάφος είναι αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν Γαλλία και Γερμανία τον περασμένο Απρίλιο, με τις δύο κυβερνήσεις, που σημειωτέον προωθούν την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Ε.Ε. με τη δημιουργία ακόμη και ευρωπαϊκού στρατεύματος, να στοχεύουν στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να επιτευχθούν ακόμη και εξαγωγές άλλων οπλικών συστημάτων πλην των ιπτάμενων μέσων.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι εταιρείες Dassault και Airbus θα υποβάλουν το επόμενο διάστημα το αίτημα να εργαστούν από κοινού στις γαλλικές και γερμανικές αρχές, αλλά και να ζητήσουν πόρους ώστε να αναπτύξουν την αναγκαία τεχνολογία.
Στο πρόγραμμα είναι πιθανό να συμμετάσχουν επίσης η γαλλική Safran, η γερμανική MTU Aero Engines, η γαλλική Thales και η κατασκευάστρια πυραυλικών συστημάτων MBDA.
Ενδιαφέρον για το εγχείρημα έχει εκδηλώσει και η Ισπανία, η οποία επίσης έχει κάνει μελέτες για ένα νέας γενιάς μαχητικό αεροσκάφος.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!