«Το σπίτι της καρδιάς μας» μια ζεστή αγκαλιά για οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Λίγο πριν από την έλευση των Χριστουγέννων η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Υγείας,  Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά, άνοιξαν μια ακόμη ζεστή αγκαλιά για όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη.
Από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 είναι  πανέτοιμο να λειτουργήσει «Το σπίτι της καρδιάς μας», στην οδό Άρη Βελουχιώτη 46Β, στη Νικόπολη Δήμου Παύλου Μελά, μια νέα κοινωνική δομή για τις οικογένειες που έχουν μόνιμη διαμονή στην επαρχία και τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Στο θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, το θεσμό της οικογένειας, που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, αναφέρθηκαν ο πατέρας Τριαντάφυλλος από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος που ευλόγησε την τελετή των Εγκαινίων, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου και ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης.
Σε αυτό το δεύτερο, φιλόξενο και ζεστό σπιτικό που θα προσφέρει ένα δείγμα γαλήνης και ηρεμίας στο δύσκολο αγώνα των οικογενειών και των παιδιών τους, ακούστηκαν για πρώτη φορά και παιδικές φωνές καθώς φιλοξενήθηκαν στην εκδήλωση τα παιδιά από το Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό Ρόδι που στεγάζεται στην ίδια γειτονιά της Νικόπολης. Με την αρωγή των εκπαιδευτικών τους και τη συμμετοχή του μαθητή Δημοτικού σχολείου Αντώνη Γεωργιάδη, παρουσίασαν ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο, τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς – κηδεμόνες τους που επίσης παραβρέθηκαν καθώς και από τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης υποστήριξης & ανάπτυξης της καθημερινότητας των Κοινωνικών ομάδων και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σαράντης Καρβουνίδης, Ιωσήφ Αράπογλου, οι Εντεταλμένοι Δημήτρης Αθάνατος, Στέφανος Βάρφης, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Παντελής Αδαμούδης, η Αντιπρόεδρος της ΙΡΙΣ Μαρία Πεζιρκιανίδου, ο Δημήτρης Ασλανίδης Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», η κυρία Ιωάννα Μακρή συντονίστρια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι κυρίες Κατερίνα Φωτιάδου και Δημούλα Ματθαιάκη από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και το Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» και τα στελέχη της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Γιώργος Μακαβός και Αγάπη Παναϊλίδου.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!