«Δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις με την Ελλάδα»


Την εμπιστοσύνη τους στις ενέργειες της Αθήνας και την πίστη τους για θετική έκβαση στο θέμα του ελληνικού προϋπολογισμού εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.
Αναφερόμενος στον ελληνικό προϋπολογισμό, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε αρχικά ότι «δεν μπορούμε να προδικάσουμε από σήμερα αυτά που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη» (σ.σ.: στις 21 Νοεμβρίου η Κομισιόν θα ανακοινώσει τις συστάσεις της για τους προϋπολογισμούς των «27»), συμπληρώνοντας ότι αποτελεί μία «καλή είδηση» το γεγονός ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.
Επίσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι η συνεργασία της Ε.Ε. με τις ελληνικές αρχές «είναι πολύ θετική», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην περιμένετε δυσάρεστες εκπλήξεις στην έκθεση. Δεν θα υπάρξουν».
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που έχει λάβει γράμμα από την Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη συνέχεια:
Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για το επόμενο και τα επόμενα έτη έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πραγματικά ένα «success story» στο μέλλον.
Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής στις 21 Νοεμβρίου τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό. Η ψήφισή του στην Ολομέλεια αναμένεται την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων και τα κυβερνητικά αντίμετρα θα συζητηθούν στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, στο οποίο θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις που αναμένεται να είναι θετικές για την Αθήνα, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της ευρωζώνης (EWG) που ασχολήθηκε με το εν λόγω ζήτημα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!