«Όχι» της Λέγκας στα δωρεάν προφυλακτικά σε πρόσφυγες και νέους


Βέτο σε τροπολογία που κατέθεσε το συγκυβερνών Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία και πρότεινε τη τη διανομή δωρεάν προφυλακτικών σε νέους μέχρι 26 ετών, σε πρόσφυγες αλλά και σε όλους τους Ιταλούς με φορολογική δήλωση η οποία δεν ξεπερνά τις 26.000 ευρώ τον χρόνο, έβαλε η Λέγκα.
Η τροπολογία που κατατέθηκε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στην Βουλή και είχε ως στόχο την πρόληψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, ευνοώντας ιδίως τους νέους και τους ξένους πολίτες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια, σκόνταψε αρχικά στις αντιδράσεις του Δημοκρατικού Κόμματος που στο παρελθόν είχε προτείνει κάτι αντίστοιχο αλλά καταψηφίστηκε απ' το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.
Αυτοί όμως που την απέρριψαν ουσιαστικά ήταν οι κυβερνητικοί τους εταίροι στην ακροδεξιά Λέγκα, που δεν θέλουν δωρεάν προφυλακτικά για πρόσφυγες.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!