Ανακοίνωση Λαική Συσπείρωση Νεάπολης - Συκεών: Κρύβουν τις επιδιώξεις τους πίσω από νομικές προσφυγές


Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – στο οποίο δεν εκπροσωπείται η «Λαϊκή Συσπείρωση» – ζητάει τώρα να μεταφέρει την λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την εκχώρηση των ακινήτων του Δημοσίου στο «υπερταμείο», με νομικές προσφυγές στο ΣτΕ.

Αυτή την πρόταση παρουσίασε η Διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (31/10/18).
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης-Συκεών, είχε καταγγείλει και στη διαδικασία της τότε συζήτησης, το κάνουμε και σήμερα, πως ούτε το ΔΣ της ΚΕΔΕ ούτε και η διοίκηση του Δήμου μας διαφωνεί στην ουσία των αντιλαϊκών κυβερνητικών στοχεύσεων.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει όλα τα ακίνητα του δημοσίου και να τα διαθέσει «προς αξιοποίηση» στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για να πιαστούν "οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων" και να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες εκμεταλλευόμενοι τον ελληνικό λαό και τη δημόσια περιουσία.

Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι στη "μεταμνημονιακή" Ελλάδα, που προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζεται χωρίς παρέκκλιση το ίδιο αντιλαϊκό έργο, που διατηρεί την εργασιακή ζούγκλα και φτιάχνει έναν παράδεισο για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Ότι η περίφημη "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει μονάχα προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που προηγήθηκαν.
Αυτή είναι η "ανάπτυξη" που περιμένει το λαό.
Δημόσια αγαθά (κτήρια, φιλέτα γης, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, υπηρεσίες, νερό, υγεία, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός, κλπ) που με αίμα και ιδρώτα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι της χώρας μας, δίνονται τώρα βορά στους επιχειρηματίες για να κερδοσκοπούν στις πλάτες του λαού.

Σε τι από αυτά διαφωνεί η διοίκηση της ΚΕΔΕ και του Δήμου μας;
Αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν στο ψήφισμα τους την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την μη ένταξη στο «υπερταμείο» της δημόσιας περιουσίας που δεν ανήκει στους Δήμους.
Αρνήθηκαν επίσης να συμπεριλάβουν στο ψήφισμα τους την πρόταση για κατάργηση του ίδιου του «υπερταμείου».
Τώρα καμώνονται πως αντιπαλεύουν την στόχευση της κυβέρνησης, στέλνοντας το ζήτημα στο ΣτΕ.
Κάνουν πως ξεχνούν ότι στην αστική δικαιοσύνη προτεραιότητα έχουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Κάνουν πως ξεχνούν ότι τα δικαστήρια κρίνουν στηριζόμενα σε νόμους που εξυπηρετούν και εδραιώνουν αυτό το πολιτικό σύστημα.

Ποια είναι όμως η πραγματική διαφορά τους με τις κυβερνητικές επιδιώξεις.
Αυτό που πραγματικά επιζητούν είναι να έχουν οι ίδιοι τον πρώτο λόγο σε αυτή την «αξιοποίηση» του δημοτικού και ευρύτερα του δημόσιου πλούτου έναντι αυτών που σήμερα έχουν το πάνω χέρι στην κυβέρνηση.
Ποτέ δεν έκρυψαν εξάλλου την συμπάθεια τους για την «επιχειρηματικότητα» και ποτέ δεν τους έλειψαν πράξεις στήριξης του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου (ΣΔΙΤ, κλπ).
Ο ίδιος ο «Κλεισθένης» εξ’ άλλου – σαν συνέχεια του «Καλλικράτη» – δίνει αυτή τη δυνατότητα «αξιοποίησης» της δημοτικής περιουσίας με το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και αυτό όχι μόνο δεν το καταδίκασαν αλλά το χειροκρότησαν σαν κάποιο δήθεν μεγάλο βήμα «αποκέντρωσης».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδικάζει τη προσπάθεια εκχώρησης δημόσιας περιουσίας για την εξυπηρέτηση των δανειστών και ως μια ακόμα προϋπόθεση για την τήρηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων και την επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων.
Τα ακίνητα και οι εκτάσεις αυτές αποτελούν δημόσια περιουσία που είτε εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες είτε θα μπορούσε να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού.
Ειδικά για τα ακίνητα και τις εκτάσεις που αφορούν το Δήμο μας (που σύμφωνα με τον ως τώρα έλεγχο περιλαμβάνονται πάρκα, αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι, οικόπεδα που έχουν χαρακτηριστεί σχολικά, κλπ) δεν θα επιτρέψουμε καμία αμφισβήτηση αυτών που ο λαός κέρδισε με τους αγώνες του ώστε να μπορεί να έχει όλες τις υποδομές και τους χώρους για να ικανοποιεί τις ανάγκες του σε μόρφωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της ΕΤΑΔ ΑΕ.

Καλούμε το λαό του Δήμου μας να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Καμιά εκχώρηση της λαϊκής περιουσίας για τα κέρδη των μονοπωλίων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!