Η Ακαδημία ΔΑΣΩ στον Κολινδρό

            Η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΔΑΣ Ωραιοκάστρου στις 25 Νοεμβρίου πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή στον Κολινδρό προσκεκλημένη της τοπικής ομάδας Αναγέννησης Κολινδρού. Εκεί όλα τα τμήματα της ακαδημίας του Συλλόγου μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν  φιλικά παιχνίδια με τα αντίστοιχα τμήματα της Αναγέννησης Κολινδρού, προσφέροντας ένα εξαιρετικό θέαμα.
            Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο κο Γλυκό Γιώργο, την διοίκηση της Αναγέννησης Κολινδρού καθώς και  τεχνικό διευθυντή της ομάδας για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία. Με χαρά αναμένουμε να ανταποδώσουμε αυτήν την φιλοξενία.
            Εκτός όμως από τους αγώνες που έδωσαν οι μικροί μας αθλητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μακεδονικό λαογραφικό μουσείο Κολινδρού «ΑΛΕΞΗΣ  ΖΟΡΜΠΑΣ» που με μεράκι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν οργανώσει.  Το μουσείο στεγάζεται σε ένα  παλαιό διώροφο αρχοντικό της περιοχής, το όποιο είναι  δωρεά  του Παν. Γαλατσόπουλου.
            Στο μουσείο μπόρεσαν να δουν εκθέματα από την παλαιότερη καθημερινότητα της περιοχής. Αίσθηση προκάλεσαν τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά εκείνης της εποχής με αποτέλεσμα να γεννηθούν πολλές απορίες που τις έλυσε μια προς μια ο εξαιρετικός ξεναγός μας, πρόεδρος του λαογραφικού μουσείου, και διευθυντής του 2ου  δημοτικού σχολείο Κολινδρού κος  Χλεμές Δημήτρης.  
            Το μουσείο σκοπό έχει τη συλλογή στοιχείων τα οποία έχουν σχέση με την ιστορία και τη λαογραφία του Κολινδρού και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Περιλαμβάνει ιστορική αναδρομή ανά τους αιώνες, έκθεση σπάνιων ειδών, αγροτικών-επαγγελματικών και οικιακών αντικειμένων, χειρόγραφα βιβλία, ενθυμήματα παιδείας, εργαστήριο υφαντουργίας, έκθεση εργόχειρων, αναπαραστάσεις από την κοινωνική και οικογενειακή ζωή.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!