Επιχειρηματική αποστολή στις εγκαταστάσεις του CERNστη Γενεύη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης


28/11/2018

Επιχειρηματική αποστολή στις εγκαταστάσεις του CERNστη Γενεύη
από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
και την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Επιχειρηματική αποστολή στις εγκαταστάσεις του CERN, του κορυφαίου ευρωπαϊκού ερευνητικού οργανισμού στη Γενεύη, συνδιοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στις 10 και τις 11 Ιανουαρίου 2019, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και  την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, καθώς και άλλων φορέων της περιοχής.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε πέρσι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον ευρωπαϊκό ερευνητικό οργανισμό CERN στη Γενεύη, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις, τον περιορισμό του brain drain και τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς προμηθειών του CERN.
Στόχος της φετινής αποστολής είναι η παρουσίαση των επιλεγμένων επιχειρήσεων, η καθοδήγησή τους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Οργανισμού και τις προδιαγραφές υπηρεσιών και αγαθών που θέτει,προκειμένου οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εγγραφούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού.
Η αποστολή στοχεύει στην ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων των επιχειρήσεων με το CERN. Αρχικά, θα παρουσιαστούν οι τεχνολογίες, τα προϊόντα, οι λύσεις και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ενδιαφέρουν το CERN. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά  με τις διαδικασίες προμηθειών για τις άμεσες ή μεσοπρόθεσμες ανάγκες του CERN, ώστε μέσα από στοχευμένες Β2Β συναντήσεις να δημιουργηθούν γέφυρες εμπορικής συνεργασίας.
Η επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο CERN θα είναι διήμερη. Κατά τη διάρκειά της προβλέπονται γενικές ενημερωτικές δράσεις για τις διευθύνσεις του CERN, τα έργα και τις κατηγορίες προμηθειών και ξενάγηση στο πείραμα, καθώς και μικρή έκθεση-παρουσίαση των εταιριών και B2B συναντήσεις των εκπροσώπων των επιχειρήσεων με στελέχη του CERN.
Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής για εταιρίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι 900€ ανά εκπρόσωπο ανά επιχείρηση. Περιλαμβάνει την διοργάνωση της αποστολής, τα αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση  Θεσσαλονίκη-Γενεύη και Γενεύη-Θεσσαλονίκη, καθώς και δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο. Για  τις επιχειρήσεις εκτός Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το κόστος είναι 1.200€ ανά εκπρόσωπο ανά επιχείρηση, και περιλαμβάνει, αντίστοιχα, την διοργάνωση της αποστολής, τα αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση  Θεσσαλονίκη-Γενεύη και Γενεύη-Θεσσαλονίκη, καθώς και δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.
Λεπτομέρειες σχετικά με τις πτήσεις και τα αεροπορικά εισιτήρια, θα δοθούν άμεσα και μετά το πέρας της Καταληκτικής Ημερομηνίας Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.
Προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η Αίτηση Συμμετοχής της επιχείρησης θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή 500€, ανά επιχείρηση, έως τη Δευτέρα 3/12/2018.

Ενημερωτική Συνάντηση πριν από την επιχειρηματική αποστολή
Πριν από την διεξαγωγή της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη συνάντηση προετοιμασίας μόνο για τους συμμετέχοντες στην αποστολή (η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής θα αποσταλούν εγκαίρως).
Στη συνάντηση προετοιμασίας θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με το CERN, λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της αποστολής, καθώς και οτιδήποτε αφορά στις μετακινήσεις και τη διαμονή των συμμετεχόντων στην αποστολή.

Περισσότερες πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας στην επιχειρηματική αποστολή, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στη Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης με τη κ. Στέλλα Κανάκη (τηλ. 2310 365120, email:kanaki@technopolis.gr ).


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!