POLITICO: Στην Ελλάδα η σχολή κατασκόπων της ΕΕ


Οι υπουργοί Άμυνας των 25 χωρών-μελών της ΕΕ είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια κοινή αμυντική συνεργασία που σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα περιλαμβάνει 17 σχέδια για την ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και των αεροπορικών συστημάτων. Την ακαδημία εκπαίδευσης κατασκόπων θα αναλάβει η Ελλάδα από κοινού με την Κύπρο.
Στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη χώρα μας εκπροσωπεί ο Πάνος Καμμένος (υπουργείο Εθνικής Άμυνας) και ο Γιώργος Κατρούγκαλος (υπουργείο Εξωτερικών). Στο στρατιωτικό σκέλος της συνόδου, οι υπουργοί των 25 χωρών-μελών της ΕΕ (δεν συμμετέχουν η Δανία, η Μάλτα και του Ηνωμένο Βασίλειο) θα κληθούν να αποφασίσουν ένα σύμφωνο μόνιμης συνεργασίας (PESCO), που θα αφορά την άμυνα των χωρών.
Σύμφωνα με το POLITICO, ανάμεσα στα 17 πρότζεκτ (σχέδια) που έχουν συμφωνηθεί περιλαμβάνεται και η δημιουργία κοινής ακαδημίας εκπαίδευσης πρακτόρων που θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την συγκέντρωση των απαραίτητων πληροφοριών για την αμυντική θωράκιση των χωρών της ΕΕ.
Πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα θα έχει ηγετικό ρόλο στη νέα σχολή κατασκοπείας. Η χώρα μας θα αναλάβει την εκπαίδευση του οργανισμού πληροφοριών της ΕΕ με τη βοήθεια της Κύπρου και τη συνεργασία του ΝΑΤΟ.
Επίσης, η Ελλάδα θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη εκπαίδευση πιλότων ελικοπτέρων που επιχειρούν σε δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!