Καλό κλίμα στη συνάντηση Γαβρόγλου με την Εκκλησία της Κρήτης UPD


Να συζητήσουν σε βάθος όλα τα ζητήματα, σε πολλά από τα οποία υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές προοπτικές συμφώνησαν ο υπουργός Παιδείας και η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο το απόγευμα της Κυριακής. Για εποικοδομητικό διάλογο έκαναν λόγο ο υπουργός και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Κρήτης Πρόδρομος Ξενάκης.
«Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσα από τον διάλογο» είπε ο κ. Γαβρόγλου ενώ προανήγγειλε και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των κληρικών της Κρήτης για τα θέματα που αφορούν το μισθολογικό των ιερέων. «Δεν σημαίνει πως σε έναν διάλογο πάντα συμφωνούμε όμως είναι θετικό ότι ο διάλογος ξεκινά, είπε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Κρήτης.
Ήδη από τις 10 Νοεμβρίου με ανακοινωθέν της έχει ταχθεί κατά της αλλαγής του μισθολογικού καθεστώτος των ιερέων, εναντίον των αλλαγών στα άρθρα 3 και 21 του συντάγματος (περί θρησκευτικής ουδετερότητας και περί του θεσμού της οικογένειας) ενώ έχει τονίσει την περιορισμένη και σχολάζουσα ακίνητη περιουσία που διαθέτει για να συνεισφέρει στο σχεδιαζόμενο ταμείο αξιοποίησης.
Την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης αποτελούν οι Μητροπολίτες Γορτύνης & Αρκαδίας Μακάριος, Ιεραπύτνης & Σητείας Κύριλλος, Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πρόδρομος Ξενάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης Πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης και ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Δημήτρης Μηλαθιανάκης.
Για τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις της αντιπροσωπείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Βασίλη Λεβέντη και εκπροσώπους της Φώφης Γεννηματά (η οποία θα απουσιάζει στο εξωτερικό) καθώς και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο αλλά και με τους βουλευτές της Κρήτης.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!