Ναρκωτικά αξίας άνω των 100 εκατ. μετέφερε το «ΝΟΚΑ»


Ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ η συνολική αξία του παράνομου φορτίου (χασίς «σοκολάτα» και χάπια Captagon, τα οποία θεωρείται ότι χρησιμοποιούνται από μαχητές του ISIS) που εντοπίστηκε στο φορτηγό πλοίο «ΝΟΚΑ», σημαίας Συρίας, έπειτα από μια δύσκολη και συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται το πλήρωμα του πλοίου, 10 Σύροι ναυτικοί και ένας Ινδός, οι οποίοι σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πειραιά.
Την υπόθεση παρουσίασαν χθες το μεσημέρι ο διευθυντής κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού-υποναύαρχος Γιάννης Αργυρίου, ο διευθυντής Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου- πλοίαρχος Σπύρος Ευαγγελίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έκαναν γνωστά, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 6.051,700 κιλά κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα») καθώς και 3.127.360 δισκία Captagon σε 8 από τα 18 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Λατάκια της Συρίας με προορισμό τη Βεγγάζη της Λιβύης.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος κατάφερε να εντοπίσει το πλοίο έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και με τη συνδρομή εναέριων μέσων (UAV-MASS) του Οργανισμού Frontex. Στις 5/12/2018 εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Κρήτης το φορτηγό πλοίο «ΝΟΚΑ».
Βατραχάνθρωποι κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (άνεμοι 7-8 Μποφόρ) έκαναν ρεσάλτο στο πλοίο και το οδήγησαν αρχικά στο λιμάνι του Αθερινόλακκα Ιεράπετρας και στις 8/12/2018 στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου πραγματοποιήθηκε εκφόρτωση του πλοίου.
Επειτα από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 8 κοντέινερ είχαν διπλό πάτο και κρύπτες. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε καφέ, μπαχαρικά και πριονίδια. Το πλοίο κατασχέθηκε και ο έλεγχος συνεχίζεται.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!