«Ας αθληθούμε» με τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους 2018 – 2019 του Δήμου Παύλου Μελά

Με σύνθημα «Ας αθληθούμε», ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους του Δήμου Παύλου Μελά για την περίοδο 2018 – 2019, με τιμολογιακή πολιτική εξαιρετικά ελκυστική, εκπτώσεις για ειδικές κατηγορίες αθλουμένων και για την εφάπαξ καταβολή των συνδρομών και δωρεάν άθληση για άτομα Γ΄ Ηλικίας, Α.με.Α., αθλούμενους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Το Τμήμα Αθλητισμού και η Διεύθυνση υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων, προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα να γυμναστούν σε 31 διαφορετικά Προγράμματα Άθλησης για Όλους, ανήλικους, ενήλικες, αθλούμενους της Γ΄ ηλικίας, Α.με.Α., αλλά και για τις ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας (νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, κ.τ.λ.), εξασφαλίζοντας 31 συνολικά  αθλητικούς χώρους σε όλες τις δημοτικές κοινότητες (12 σε Σταυρούπολη, 12 στην Πολίχνη και 7 στην Ευκαρπία) καθώς και τμήμα για υποψηφίους Στρατιωτικών Σχολών και Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Κωνσταντίνος Καραμανλής που διαθέτει γήπεδο Στίβου με διαδρομές ταρτάν.
Οι αθλούμενοι καλούνται να μάθουν τις βασικές δεξιότητες και να εκπαιδευτούν στο άθλημα που θα επιλέξουν, τους χορούς ή τη Μουσικοκινητική Αγωγή, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και με τη θεραπευτική γυμναστική να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών.
Ενημερωθείτε για όλα τα νέα προγράμματα και ιδιαίτερα για Functional Training (Λειτουργική προπόνηση), Abs & HipsTabata.
Για την περίοδο 2018 – 2019 λειτουργούν τα εξής τμήματα:
Μουσικοκινητική, Παιδαγωγικό παιχνίδι, Ρυθμική, Μπαλέτο, Παραδοσιακοί χοροί, Ενόργανη, Ping – PongTennisTae Kwon Do (Α, Β, Γ), Break DanceZumbaKids AerobicKids FitnessPilatesPilates PropsHop PilatesPilates MatAbs & HipsTabataAerobicYogaHatha YogaBody balanceFunctional Training (Λειτουργική προπόνηση), Ορθοσωμική, Ορθοσωμική - Κοντάρια, Θεραπευτική Γυμναστική, Μυϊκή Ενδυνάμωση, Ασκήσεις λιποδιάλυσης, Τμήματα για την τρίτη ηλικία, Τμήμα ΑμεΑ, καθώς και τμήματα, όπου ομάδες πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα συγκεκριμένους χώρους για άθληση.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ιωσήφ Αράπογλου για τα Προγράμματα της φετινής περιόδου και τους αθλητικούς χώρους που αναβαθμίστηκαν με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας, προσφέροντας στους πολίτες ένα ευρύτατο φάσμα ευκαιριών για αθλητισμό και υγεία.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τιμολογιακή πολιτική περιλαμβάνει:
•Δίμηνη συνδρομή ανά τμήμα (εκτός του Tennis και των υποψηφίων για Σχολές): 20€
•Δίμηνη συνδρομή για τα τμήματα του Tennis: 30€ 
•Δίμηνη συνδρομή για πολλαπλές δραστηριότητες (εκτός των υποψηφίων): 30€
•Δίμηνη συνδρομή για το τμήμα των υποψηφίων: 50€
•Δίμηνη συνδρομή για το σύνολο ομάδων πολιτών για αθλοπαιδιές, υπό την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής του Δήμου Παύλου Μελά, έως δύο φορές εβδομαδιαίως: 20€
Το ποσό συμμετοχής προκαταβάλλεται, με ελάχιστη τη δίμηνη καταβολή, εκτός αν υπολείπεται μικρότερο διάστημα μέχρι το τέλος του προγράμματος (σε περίπτωση που υπολείπονται λιγότερο από 10 ημερολογιακές ημέρες δεν καταβάλλεται το ποσό).

Προβλέπονται Εκπτώσεις για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων και για την εφάπαξ καταβολή των συνδρομών και συγκεκριμένα:
•Έκπτωση 50%: Για τα προστατευόμενα μέλη πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών (έως 25 ετών), καθώς και τα προστατευόμενα μέλη οικογενειών με ετήσιο  φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα (και των δύο) κάτω των 6.000€.
•Εφάπαξ καταβολή: Ισχύει για εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν έως 15/02/2019 για συνδρομή έως 15/06/2019.
Ο υπολογισμός του χρονικού διαστήματος για τις συνδρομές γίνεται ημερολογιακά.
Αν η χρονική διάρκεια της συνδρομής που υπολείπεται έως το τέλος είναι αριθμός ενός μήνα και ημέρες περισσότερες από 15 η συνδρομή υπολογίζεται στρογγυλοποιώντας στο μεγαλύτερο αριθμό μηνών διαφορετικά στο μικρότερο.
Ενδεικτικό παράδειγμα συνδρομή 3 μηνών και 20 ημερών υπολογίζεται ως τετράμηνη ενώ συνδρομή 3 μηνών και 14 ημερών ως τρίμηνη.

Επίσης, για την περίοδο 2018 – 2019, θα λειτουργήσουν ΔΩΡΕΑΝ Τμήματα για τις κατηγορίες:
Αθλούμενοι της  Γ΄ Ηλικίας (άνω των 65 ετών-γεννηθέντες έως 1953), Α.με.Α. και ειδικές κατηγορίες (νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς κ.α.)  με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Χωρίς συνδρομή θα λειτουργήσουν και Τμήματα των παραδοσιακών χορών.

Επισημάνσεις για τις ειδικές κατηγορίες εκπτώσεων
1. Μονογονεϊκές οικογένειες:
 i. Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας θεωρείται ο γονέας εκείνος ο οποίος ασκεί τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από τον γονέα και μετά την ενηλικίωση των τέκνων και μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.
ii. Τέκνα μονογονεϊκής οικογένειας είναι εκείνα τα οποία μέχρι την ενηλικίωσή τους είχαν τον ένα μόνο γονέα τους. Στην περίπτωση αυτή υπάγονται και τα τέκνα τα οποία στερήθηκαν και τους δύο γονείς πριν την ενηλικίωσή τους. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από το τέκνο μέχρι και τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας του.
2. Οι εκπτώσεις ισχύουν  με  την κατάθεση των παρακάτω δικαιολογητικών:
•Για πολύτεκνους, τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες, για προστατευόμενα μέλη ανήλικα ή άγαμα τέκνα έως την ηλικία των 26 ετών, επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν τα παραπάνω.
•Για  Γ΄ Ηλικία (από 65 ετών και άνω): φωτοτυπία  ταυτότητας ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας.
•Για ΑμεΑ: κατάθεση βεβαίωσης ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ.
3. Οι συνδρομές μπορούν να κατατεθούν στα ταμεία του Δήμου ή σε αριθμό λογαριασμού της τράπεζας Πειραιώς που θα τους δοθεί.
4. Οι αθλούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση που να βεβαιώνει ότι είναι ικανοί να συμμετάσχουν σε αθλητικά προγράμματα.

Σημείωση:
I. Το αντίτιμο πληρωμής για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους δεν επιστρέφεται εκτός αν οφείλεται σε υπαιτιότητα της υπηρεσίας.
II. Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν χρήση μόνο για μία από τις κατηγορίες των εκπτώσεων και όχι συνδυαστικά (αποκλείεται η αθροιστική έκπτωση).
III. Η 10ημερη περίοδος των διακοπών συμπεριλαμβανομένων των επίσημων αργιών των Χριστουγέννων και του Πάσχα δεν εξαιρείται από την καταβολή της πληρωμής.
IV. Οι συνδρομές όλων των τμημάτων εκτός των υποψηφίων καταβάλλονται για το χρονικό διάστημα λειτουργίας των προγραμμάτων έως 15/06/2019 ενώ για τους υποψηφίους για το διάστημα λειτουργίας έως 30/07/2019.
V. Η κατάθεση των αιτήσεων και των υπολοίπων δικαιολογητικών θα γίνεται στα σημεία που θα επισημάνει το Τμήμα Αθλητισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι Εγγραφές στα Γυμναστήρια τις ώρες άθλησης
Τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες
2310 643635, 2310 643-963, 
2313 302-938, 960, 961 
ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!