Παρουσίαση του βιβλίου «Το Όνειρο ταξιδεύει στην Ορχήστρα της Φύσης» απο τις Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία


Τρίτη 4 Δεκεμβρίου  2018

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Όνειρο ταξιδεύει στην Ορχήστρα της Φύσης»


«Το Όνειρο ταξιδεύει στην Ορχήστρα της Φύσης» είναι ο τίτλος του μουσικού παραμυθιού με δραστηριότητες της Μαρίας Μελίδου, σε εικονογράφηση Ελεονώρας Βαράτη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12 το μεσημέρι , στο βιβλιοπωλείο πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα).



Ομιλητές είναι οι:

Ανθή Θάνου, αφηγήτρια,
Πάρις Παρασχόπουλος, συνθέτης και μουσικός,
η συγγραφέας Μαρία Μελίδου και
η εικονογράφος Ελεονώρα Βαράτη

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Δημήτρης Αδάμ (αφήγηση και ηχητική επιμέλεια)

Η ιστορία του παραμυθιού της Μαρίας Μελίδου είναι ένας καμβάς γεμάτος διαφορετικούς ήχους που συναντάμε σε ένα φυσικό τοπίο. Tα παιδιά μέσα από την αφήγηση και την περιπέτεια του ήρωα, ευαισθητοποιούνται για τους γύρω ήχους που μας περιβάλλουν και δεν τους προσέχουμε. Εμβαθύνουν σε αυτούς, ενεργοποιούν τη φαντασία τους ώστε να γίνουν καλοί ακροατές.

Παράλληλα μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται πώς είναι δομημένη μια ορχήστρα, μια μουσική σύνθεση. Αυτός είναι και ο σκοπός του παραμυθιού, να ανοίξει το παράθυρο της φαντασίας, της ακουστικής αντίληψης και της ευαισθητοποίησης στο περιβάλλον.






Σύντομο βιογραφικό της Μαρίας Μελίδου

Μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, συγγραφέας.
Γεννήθηκε στην Ξάνθη, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Από το 1999 άρχισε τη συγγραφική της δραστηριότητα με βιβλία καθαρά μουσικού εκπαιδευτικού υλικού για μικρά παιδιά.
Εργάζεται ως αρχιμουσικός στη φιλαρμονική του Δήμου Παύλου Μελά από το 1997 έως σήμερα, ενώ παράλληλα διδάσκει σε παιδικούς σταθμούς αλλά και σε ωδεία μουσική προπαιδεία.
Πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών, Δίπλωμα φλάουτου, Πτυχίο Διδασκαλίας μουσικής, καθώς και μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε σεμινάρια, συνέδρια και φεστιβάλ μουσικής.


Άλλα βιβλία της συγγραφέως:

1.Ο Χρωματιστός κόσμος της μουσικής, Α και Β τεύχος, εκδόσεις ΝΤΟΡΕΜΙ
2. Η μικρή μουσική θεωρία, εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ
3. Ο κύριος φλογέρας, μέθοδος φλογέρας, εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ
4.Η κυρία κάμπια μου μαθαίνει το μεταλλόφωνο, μέθοδος μεταλλόφωνου, εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ
5. Κρουστά κατα μπου, παιχνίδια ρυθμού, εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ
6. Φλογέρισμα , ανθολόγιο μελωδιών για φλογέρα ,εκδ. ΝΤΟΡΕΜΙ





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!