Σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια


Eπιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι το μεσημέρι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και στη Δυτική Μακεδονία. Μετά το μεσημέρι οι βροχές σταδιακά θα επεκταθούν στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδευτούν από καταιγίδες.
Παράλληλα, στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, σε ολόκληρη τη Δ. Μακεδονία καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας, στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας και στα βόρεια τμήματα της Θράκης.
Τονίζεται πάντως ότι μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 8 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 10, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές που ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονες, ενώ μέχρι το μεσημέρι πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Μικρή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων. Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους σε βροχοπτώσεις, ενώ το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και κυρίως στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρα ενδέχεται να χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια τμήματα του νομού. Πάντως από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Πηγή: meteo.gr

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!