«Η Τουρκία οφείλει να τηρεί τις διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες»


Τις τουρκικές προκλήσεις με αφορμή την απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, στη ρητορική Ερντογάν αλλά και τους «χάρτες» που παρουσίασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σχολίασε ο Παναγιώτης Ρήγας. Όπως είπε, οι γείτονές μας «οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών».
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι «οι βλέψεις και η συμμετοχή της Τουρκίας σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το ενεργειακό πεδίο πρέπει να απορρέουν από το πλαίσιο των εν ισχύ διεθνών συμβάσεων και με βάση το Διεθνές Δίκαιο ξέρουμε ο καθένας τι δικαιούται».
Επανέλαβε επίσης ότι «οι οποίες αμφισβητήσεις πρέπει να λυθούν με άλλο τρόπο και όχι με τέτοιες ενέργειες».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αυξήσει τους τόνους της ρητορικής της και έχει προβεί σε ενέργειες που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, είπε ότι «οι γείτονές μας οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών».
«Η στάση που κρατά δεν βοηθάει την Τουρκία στην εξέλιξη και στην ευρωπαϊκή της πορεία».
Επίσης κατέστησε σαφές ότι «η χώρα μας είναι ασφαλής και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μας προφυλάσσουν από οποιαδήποτε αμφισβήτηση».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων, ο Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε ότι στην κυβέρνηση «επιδιώκουμε να τελειώνουν τα προβλήματα και να αξιοποιούμε τον παραγωγικό πλούτο. Είναι λάθος να μην προχωράς πράγματα που μπορείς να τελειώσεις. Η οικονομία μας το χρειάζεται. Όπου έχουμε συνεννοηθεί και υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες θέλουμε να διευθετήσουμε οριστικά τα ζητήματα».
Σε ερώτηση για το πότε θα διεξαχθούν οι γενικές εκλογές, επανέλαβε ότι «θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές όταν τα πράγματα πάνε μπροστά».
Και επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι οι προτάσεις του «περιλαμβάνουν την επαναφορά των καταστροφικών, αχρείαστων και αντικοινωνικών επιλογών του ΔΝΤ, με μόνη διαφορά ότι είναι δικές του, δεν του τις επιβάλλει κανένας».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!