«Καμία συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου»


Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα στο Φανάρι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τους Κώστα Σκανδαλίδη και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.
«Με την επίσκεψή μας εδώ θέλουμε ρητά να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου. Ο ελληνισμός έχει ιστορικούς και διαχρονικούς δεσμούς με την Ορθοδοξία και μείζονα εθνικά θέματα συνδέονται με το Πατριαρχείο», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε:
«Κατά την άποψή μας καμία συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Παναγιότατο για την πρότασή μας για σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής στη Βουλή που θα αναζητήσει κοινά αποδεκτές λύσεις για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, πάντα με σεβασμό στον διακριτό ρόλο».
Νωρίτερα κατά την υποδοχή στο Πατριαρχικό γραφείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά του Πατριαρχείου για την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά και έκανε αναφορά στον αείμνηστο πατέρα της Γιώργο Γεννηματά, ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη του και πάντα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας να έχει μια εξέχουσα θέση.
Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τα λόγια του κ. Βαρθολομαίου και συνέχισε λέγοντας πως η συγκίνηση η χαρά και η τιμή για την υποδοχή είναι μεγάλη γιατί, όπως τόνισε, «γνωρίζουμε καλά τον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!