Μυστική ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Κοτζιάς


Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με φόντο τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα και τις δηλώσεις των πολιτικών στην Ελλάδα που αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός, καθώς διαφαίνεται ότι η Συμφωνία θα έρθει προς ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Κοτζιάς προχώρησε σε μία πρόταση επί της ψηφοφορίας, προκειμένου -όπως είπε- οι βουλευτές των κομμάτων να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ο τέως υπουργός πρότεινε η ψηφοφορία να είναι μυστική, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει τελικά σαφής πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας.
Αναφερόμενος σε τυχόν κινδύνους να αθετήσει η γειτονική ΠΓΔΜ ορισμένα σημεία από την εν λόγω Συμφωνία, ο κ. Κοτζιάς συνέστησε «να πάψουν κάποιοι να θέλουν η Ελλάδα να μην έχει αυτοπεποίθηση και να συμπεριφέρεται μονίμως ως το θύμα των "μεγάλων σχεδίων" μικρών χωρών, που μάλιστα θέλουν πλέον, να είναι φίλοι μας».
Επίσης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές «αν η κυβέρνηση γίνει πιο προσεκτική, ορισμένα μέλη της λιγότερο επιπόλαια και κάποιοι εργαστούν σκληρά και όχι επιφανειακά», αλλά και υπό την προϋπόθεση «να τελειώνει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να συμβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ορθολογική του συνεργασία με τη δημοκρατική – αριστερή παράταξη».
Στο θέμα της Συμφωνίας με τη γειτονική ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας κι αυτός την πεποίθησή του ότι «η παρούσα κυβέρνηση δεν θα κινδυνεύσει να καταψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών».
Μιλώντας στη Real News, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε ιστορική και θετική για τη χώρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όποιος λέει όχι σε αυτή τη συμφωνία είναι προφανές ότι επιλέγει και την παραπέρα ακινησία».
Τέλος, υποστήριξε ότι «η σεναριολογία για πτώση της κυβέρνησης, για αιφνίδιες ή αναγκαστικές εκλογές ή και για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία βάση».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!