Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται η κόντρα περί «ανταλλαγής» για τις συντάξεις


ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγόρησε το Μαξίμου ότι «αντάλλαξε» το μέτρο για μη περικοπή των συντάξεων, με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Την Τετάρτη, η κυβέρνηση εξαπέλυσε φουλ επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
Αρχικά, το Μαξίμου κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει όσα είπε στη Βουλή, ειδάλλως θα πρέπει να αποδείξει τις καταγγελίες του, παρέχοντας τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
Ακολούθησε λιτή απάντηση της Ν.Δ. («Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»), με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να επανέρχεται, διατηρώντας τους υψηλούς τόνους:
Η ΝΔ δεν τολμά ούτε να επαναλάβει τα όσα χυδαία είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής, ούτε όμως και να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους θρασύδειλους. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να κατονομάσει τους ηγέτες που συμμετείχαν στη «συναλλαγή» με τον Πρωθυπουργό, τους οποίους εξάλλου θα συναντήσει στην αυριανή προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκτός φυσικά εάν επιλέξει να μην πάει για να γλιτώσει το φιάσκο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε τονίσει από την Τρίτη ότι «οι κατηγορίες περί προδοσίας δεν θα περνάνε αναπάντητες», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αναδείξει αυτό το θέμα στις Βρυξέλλες, «σε ανώτατο επίπεδο και θα κληθεί και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δώσει εξηγήσεις».
Απαντώντας, η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι ήταν γνωστό από το βράδυ της Κυριακής, στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στη Σύνοδο του ΕΛΚ, εξαιτίας του Συνεδρίου της Ν.Δ. που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή.
Ωστόσο, τέτοια ενημέρωση προς δημοσιογράφους δεν υπήρξε από πλευράς Ν.Δ., το βράδυ της Κυριακής.
Στην ίδια ανακοίνωση, η Ν.Δ. έκανε λόγο για «πανικό του Μαξίμου» και σημείωσε ότι, πάντως, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα δώσει το «παρών» στο συνέδριο της Ν.Δ., καθώς θα συμμετάσχουν ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μανφρεντ Βέμπερ και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!