Έσπασε το... «κατεστημένο» ο Λούκα Μόντριτς


Ο ΚΡΟΑΤΗΣ ΜΕΣΟΣ της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς, κατάκτησε τη Χρυσή Μπάλα, σταματώντας τη 10ετή κυριαρχία των Λιόνελ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.
Σημειώνεται ότι Μέσι και Ρονάλντο έχουν λάβει την τιμητική διάκριση από 5 φορές ο καθένας. Πριν την κυριαρχία των δύο, ο Βραζιλιάνος Κακά είχε πάρει το τρόπαιο το μακρινό 2007.
#BallonDor2018 winner: Luka Modrić!#UCL winner
UEFA Men's Player of the Year#UCL Midfielder of the Season 17/18 #UCL Squad of the Season 17/18
The Best FIFA Men's Player
World Cup Golden Ball
World Cup Dream Team
FIFPro World XI
Player of the Year  pic.twitter.com/dPg0HSOtPk
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) 3 Δεκεμβρίου 2018
Ο Μόντριτς είναι ο πρώτος Κροάτης ποδοσφαιριστής που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση: ο άσος της Ρεάλ συγκέντρωσε 753 ψήφους. Δεύτερος ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο (576), τρίτος ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν (414), τέταρτος ο επίσης Γάλλος Κιλιάν Μπαπέ (347) και πέμπτος ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι (280).
Υπενθυμίζεται ότι ο Μόντριτς έκανε μία εξαιρετική χρονιά, κατακτώντας -μεταξύ άλλων- το Champions League με τη Ρεάλ και παίρνοντας τη δεύτερη θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας με την εθνική Κροατίας.
Βραβεία κατέκτησαν κι ο Κιλιάν Μπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν ως ο κορυφαίος νέος (U-21) παίκτης του πλανήτη, καθώς κι η Άντα Χέγκεμπεργκ της Λυών ως η κορυφαία παίκτρια του κόσμου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!