Μικρή νίκη για τα Μουσικά Σχολεία


Την απόσυρση της διάταξης για τα Μουσικά Σχολεία, από το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, για τις συνέργειες τριών Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε σήμερα (Δευτέρα) το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν από τις επιχειρούμενες αλλαγές στην εκπαιδευτική και τη διοικητική λειτουργία των σχολείων αυτών.
Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα ότι η τελική μορφή της σχετικής διάταξης θα διαμορφωθεί κατόπιν διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Την είδηση σχολίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων Ελλάδας, Μενέλαος Μενελάου: «Χαρμόσυνα νέα. Το άρθρο 40 δεν ήταν αυτό που χρειάζονται τα Μουσικά Σχολεία. Αλλα είναι τα προβλήματα και σε αυτά πρέπει να σκύψουμε. Τόσα χρόνια τα Μουσικά Σχολεία μόνο προσφέρουν. Δεν τους άξιζε αυτό που πήγε να γίνει» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Μενελάου, ο οποίος τονίζει ότι μέχρι να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Μουσικών θα βρίσκονται κάθε μέρα στους δρόμους, να διαδηλώνουν, όπως κάνουν τόσα χρόνια, όπως έκαναν και σήμερα το πρωί που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.
Τα 15μελή των Μουσικών Σχολείων Ιλίου, Αθηνών, Πειραιά, Παλλήνης και Αλίμου σε κοινή ανακοίνωση με τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια Περιστερίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας έκαναν λόγο για υποβάθμιση των σχολείων τους και ζητούσαν την άμεση απόσυρση των επίμαχων άρθρων, επαναλαμβάνοντας την ίδια στιγμή το διαρκές αίτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για θεσμοθέτηση πιστοποιήσεων στα αντικείμενα εκπαίδευσης.
Ο αγώνας τους δικαιώθηκε, αλλά δεν τελείωσε εδώ.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!