«Μην επιτρέψετε στην ιταλική κυβέρνηση να σας εκβιάσει»


Έχοντας αποκτήσει «εμπειρία» από το «ελληνικό ζήτημα» ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση της Ιταλίας να τους εκβιάσει και ενώ η κρίση στις σχέσεις Ρώμης-Βρυξελλών παραμένει με φόντο τον προϋπολογισμό της γειτονικής μας χώρας.
«Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι σαφές. Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάσει η ιταλική κυβέρνηση», δήλωσε ο Ολλανδός πολιτικός στο περιοδικό Der Spiegel και πρόσθεσε ότι αν η Ιταλία χάσει την πρόσβασή της στις αγορές, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αναλάβει την επίλυση του προβλήματος της εξυπηρέτησης του κρατικού της χρέους.
«Η Ευρωζώνη πρέπει να στείλει το σαφές μήνυμα, ότι οι αγοραστές ιταλικών ομολόγων δεν θα πάρουν πίσω όλα τα χρήματά τους. Θα πρέπει να περιμένουν μια παραίτηση από τα δικαιώματά τους, διότι θα υπάρξει αναπόφευκτα κούρεμα χρέους. Το μήνυμα προς τις αγορές για όλες τις μελλοντικές περιπτώσεις κρίσης πρέπει να είναι σαφές: αντίθετα από ό,τι συνέβη στο παρελθόν, δεν θα αγοράζουμε πλέον (σ.σ.: κρατικά χρέη). Για αυτό χρειάζεται η νομισματική ένωση επειγόντως μια διαδικασία χρεοκοπίας για τα κράτη», υποστήριξε.
Ο Ντάισελμπλουμ, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως ήταν απαραίτητο προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία της Ευρωζώνης και ότι αν είχε επιτραπεί μία ή περισσότερες χώρες να εγκαταλείψουν το ευρώ, «η Ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!