Βαρουφάκης-Σάντερς ιδρύουν την Προοδευτική Διεθνή


Η Προοδευτική Διεθνής είναι εδώ. Την ίδρυσή της ανακοίνωσαν, χθες, ο Γιάνης Βαρουφάκης, γ.γ. του κινήματος ΜέΡΑ25 και ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, Μπέρνι Σάντερς. Στην Προοδευτική Διεθνή θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου.
Η ανακοίνωση έγινε χθες  στο Συνέδριο του Sanders Institute, φέρνοντας κοντά μια πλειάδα ακτιβιστών, διανοούμενων και πολιτικών, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα όπως τα εργασιακά δικαιώματα, η υγειονομική κάλυψη και η κλιματική αλλαγή.
Εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Μπέρνι Σάντερς, στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν  η Καναδή βουλευτής Νίκι Άστον και ο Ιρλανδός συγγραφέας και οικονομολόγος Ντέιβιντ ΜακΓουίλιαμς, συζητώντας για την επιτακτική ανάγκη διεθνούς συνεργασίας των απανταχού προοδευτικών δυνάμεων σε μια εποχή ανόδου της ακροδεξιάς και του αυταρχισμού.
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση:
«Τραμπ. Ορμπάν. Σαλβίνι. Λε Πεν. Τείχη, φράχτες, διαχωρισμοί. Η ακροδεξιά επελαύνει, γιατί, όπως και το κεφάλαιο, παραμερίζει τις επιμέρους διαφορές της και κινείται υπερεθνικά. Αντίθετα, οι προοδευτικές δυνάμεις, ερίζουν αυτοκτονικά για την παραμικρή μικροπολιτική διαφορά, διασπώντας τις δυνάμεις τους.
»Ως τώρα.
»Μπέρνι Σάντερς. Γιάνης Βαρουφάκης. Άντα Κολάου. Ανθρωπισμός, αλληλεγγύη, δημοκρατία . Η Προοδευτική Διεθνής ξεκινάει, σήμερα».
Εξηγούν ότι το πανευρωπαϊκό κίνημα DiEM25 ενώνει τις δυνάμεις του με το Sanders Institute, ιδρύοντας την Προοδευτική Διεθνή, ένα παγκόσμιο κίνημα που θα κινητοποιήσει ενεργούς πολίτες από όλο τον κόσμο στη βάση ενός κοινού οράματος για δημοκρατία, ευημερία, βιώσιμη ανάπτυξη και αλληλεγγύη.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!