Ενημερωτικές ομιλίες για τη διατροφή στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

30/11/2018

Ενημερωτικές ομιλίες για τη διατροφή στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας
της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

      Με ενημερωτικές ομιλίες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη συνεχίζεται η σειρά ενημερωτικών δράσεων σε ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία και λοιπές δομές, που υλοποιεί το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικών και ειδικών εθνικών διατροφικών οδηγών-Ευ Δια…τροφήν» του Υπουργείου Υγείας.
Το πρόγραμμα των δράσεων για την περίοδο Δεκεμβρίου 2018-Ιανουαρίου 2019 περιλαμβάνει  τις εξής ενημερωτικές ομιλίες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη:
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
Τετάρτη 5/12/2018: 9:00 π.μ. στον Παιδικό Σταθμό Φιλύρου και 10.30 στο Κ.Α.Π.Η. Φιλύρου
Πέμπτη 13/12/2018:10:30 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Ασβεστοχωρίου
                                                                                                          
Τρίτη 18/12/2018: 10:30 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Χορτιάτη
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019
Πέμπτη 10/1/2019: 9:00 π.μ. στον Παιδικό Σταθμό Πανοράματος και 10:30 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Πανοράματος
Τετάρτη 16/1/2019: 9:00 π.μ. στον Παιδικό Σταθμό Πυλαίας και 10:30 π.μ. στο Α΄ Κ.Α.Π.Η. Πυλαίας
Τετάρτη 23/1/2019: 9:00 π.μ. στον Παιδικό Σταθμό «Μ.Τερλεμέσογλου» και 10:30 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Μαλακοπής
Η διατροφή αποτελεί αναμφισβήτητα έκφραση του πολιτισμού κάθε λαού, ενώ επηρεάζει και επηρεάζεται από το γεωφυσικό περιβάλλον, την παράδοση και τη θρησκεία του. Η Ελλάδα με το κλίμα της, την ιδιαίτερη γεωφυσική διαμόρφωσή, την ενδημική πανίδα και χλωρίδα και τη μακραίωνη ιστορία της, διαμόρφωσε διατροφικό πολιτισμό ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικά ευεργετικός για την υγεία του λαού μας και όλων των λαών που τον υιοθετούν.
Το πρόγραμμα «Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικών και ειδικών εθνικών διατροφικών οδηγών-Ευ Δια…τροφήν» που εκπονείται από το Υπουργείο Υγείας μέσω φορέων Δημόσιας Υγείας έχει ως στόχο μέσω των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών να συνεισφέρει στην προαγωγή της υγείας του ελληνικού πληθυσμού, αξιοποιώντας τη διατροφική μας παράδοση και στηριζόμενη ταυτόχρονα στην επιστημονική γνώση και να συμβάλει στη μείωση της συχνότητας χρονίων νοσημάτων, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης και σειρά άλλων νοσημάτων, τα οποία άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τη διατροφή.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!