Ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό


Απάντηση στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα στον χώρο της Μακεδονίας από ακροδεξιές και εθνικιστικές ομάδες με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στο Παλέ ντε Σπορ (7.30 μ.μ.) και θα έχει ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το μήνυμα είναι καθαρό και διατυπώθηκε χθες από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη: «Η Μακεδονία λέει Ναι στη δημοκρατία, Ναι στην αλληλεγγύη και Οχι στον εθνικισμό και τον φασισμό».
Ο κ. Σκουρλέτης συνδύασε την αναγγελία αφενός με περιγραφή της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, αφετέρου με σκληρή επίθεση στη Ν.Δ. Με σαφή αναφορά στις νεοφασιστικές εκδηλώσεις («το προηγούμενο Σάββατο βεβηλώθηκε το μνημείο των ελευθερωτών του ΕΛΑΣ. Πριν μήνες ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπέστη άγρια επίθεση και έχει υποστεί και άλλες. Στη Λευκίμμη δολοφονήθηκε εργάτης γης αλβανικής καταγωγής από κάποιον που φέρεται να ήταν μέλος της Χ.Α.
Αν όλα αυτά δεν αποτελούν γεγονότα τα οποία επιβάλλουν την πολιτική επαγρύπνηση των πολιτικών δυνάμεων, τι άλλο περιμένουμε;»), ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε σε επαγρύπνηση όχι μόνο τα κόμματα αλλά και την κοινωνία συνολικά, «τους δασκάλους και τις οικογένειες», όπως είπε χαρακτηριστικά, και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου «να μη στρώνουν το έδαφος σε μισαλλόδοξα κηρύγματα».
Με αφορμή την τοποθέτηση της Ν.Δ. στο τελευταίο επεισόδιο σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και όσα είπε ο κ. Ζάεφ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλλοντάς τον ότι «προσέτρεξε να χρησιμοποιήσει μια διχαστική ρητορική, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση απάντησε με έναν σαφή τρόπο και ο Ζάεφ αναδιπλώθηκε».
Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να πει καθαρά αν συμφωνεί με το σύνθημα «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία»» και τόνισε ότι «μπορεί η Ν.Δ. να έχει άλλη άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να χωρίζει τους Ελληνες σε προδότες και πατριώτες» διότι έτσι «στρώνει το έδαφος για τους νεοφασίστες».
Υπερασπιζόμενος τη συμφωνία, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «ο απομονωτισμός δεν είναι το όραμα και η προοπτική για τη Βόρεια Ελλάδα, για την οποία οι προτεραιότητές μας έγιναν πράξη με συνεχή και τακτική παρουσία του πρωθυπουργού», ενώ «δυστυχώς η πολιτική της Ν.Δ. καθορίζεται από τους σώγαμπρους του ΛΑΟΣ και όχι από την καραμανλική παράδοση του κόμματος».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!