Η ΔΕΗ προωθεί το e-bill


Επιβάρυνση ενός ευρώ ανά λογαριασμό ρεύματος έχουν από την 1η Δεκεμβρίου οι πελάτες της ΔΕΗ που θα επιμένουν... παραδοσιακά και θα πληροφορούνται μέσω ταχυδρομείου για την οφειλή τους. Η εταιρεία αποφάσισε να καλύψει με αυτόν τον τρόπο το κόστος εκτύπωσης και αποστολής στους πάνω από 7 εκατ. πελάτες της (φυσικά πρόσωπα, Δημόσιο, επιχειρήσεις κ.λπ.), το οποίο υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Παράλληλα όμως παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποφύγουν την επιπλέον χρέωση των 6 ευρώ τον χρόνο αν επιλέξουν την ηλεκτρονική ενημέρωση. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την ένταξη στο νέο σύστημα, αλλά η ΔΕΗ έχει προβλέψει ένα μικρό bonus για όσους θα εγγραφούν ώς τις 31 Δεκεμβρίου και θα τους επιστρέψει στον επόμενο λογαριασμό το ένα ευρώ που τους έχει χρεώσει για τον συγκεκριμένο μήνα.
Η εγγραφή στο e-bill είναι παιχνιδάκι για όσους είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, αλλά μοιάζει... βουνό για άτομα μεγάλης ηλικίας που πρέπει να επιστρατεύσουν παιδιά ή εγγόνια για ενταχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης.
Στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ υπάρχει ειδικός χώρος για την εγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους, τον Κωδικό Εταίρου που αναγράφεται στον λογαριασμό, τον ΑΦΜ και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου (μόνον τα τελευταία τέσσερα νούμερα), τον αριθμό του κινητού τους και το e-mail τους. Για λόγους ασφάλειας της επικοινωνίας, ο πολίτης πρέπει να επιλέξει ένα προσωρινό password.
Τα στοιχεία θα επιβεβαιωθούν από το σύστημα της ΔΕΗ με sms και πλέον η εγγραφή έχει ολοκληρωθεί. Στο σημείο αυτό καλό είναι να δοθεί νέο password, που πλέον θα γίνει οριστικό και θα χρησιμοποιείται στις μετέπειτα συναλλαγές.
Στην ηλεκτρονική φόρμα υπάρχει πρόβλεψη για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ο καταναλωτής τον ξεχάσει.
Να σημειωθεί ότι το σύστημα έχει τη δυνατότητα να τσεκάρει τα λάθη και τα σημειώνει με κόκκινη ένδειξη, βοηθώντας τον πολίτη να τα διορθώσει.
Ο λογαριασμός που θα αποστέλλεται μέσω του e-bill θα έχει την ίδια εμφάνιση με αυτούς που έρχονται με το ταχυδρομείο και ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να τον εξοφλεί με κάρτα χωρίς επιπλέον χρέωση, κάνοντας «κλικ» στην ένδειξη Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού, καθώς επίσης με το e-banking της τράπεζας που συνεργάζεται.
Υπάρχουν όμως δύο σημεία που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές:
◼ Χρειάζεται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, π.χ. αριθμό ταυτότητας, αν τα έχουν αλλάξει μετά τη σύνδεσή τους με τη ΔΕΗ.
◼ Το σύστημα αναγνωρίζει μόνο λογαριασμούς που εκδίδονται στο όνομά του δικαιούχου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει αλλαγή στα στοιχεία αν έχει διαφοροποιηθεί ο υπόχρεος πληρωμής του λογαριασμού, π.χ. νέος ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής.
Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αλλάξει τα στοιχεία, είτε ηλεκτρονικά μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ είτε προσφεύγοντας σε κάποιο κατάστημα της εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι με την εγγραφή αυτή θα λαμβάνουν όλους τους λογαριασμούς ρεύματος που εκδίδονται στο όνομά τους.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!