Αμερικανική στήριξη σε start up και ΜμΕ


Τη δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας υπογράμμισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Roots», που υλοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και αποτελεί πρόγραμμα στήριξης και βοήθειας start up και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Οπως είπε, η αμερικανική κεφαλαιαγορά στηρίζει το πρόγραμμα και οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις ελληνικές, όπως διαφάνηκε και στη διάρκεια της ΔΕΘ.
Το πρόγραμμα προσφέρει πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο εμπειρογνωμόνων, ευκαιρίες κατάρτισης και καθοδήγησης που θα επιτρέψουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να φτάσουν στο σημείο της επενδυτικής ετοιμότητας.
Πρόκειται για μία πλατφόρμα προετοιμασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την άντληση κεφαλαίων και το πρόγραμμα θα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις μέσω συμβούλων.
Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις εταιρειών μέσα από την ιστοσελίδα www.roots-program.com από τις 14 Δεκεμβρίου. Οι προτάσεις των εταιρειών θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!