Εκλεψαν έργο του Banksy από το Bataclan -Ξήλωσαν ολόκληρη πόρτα [εικόνα]


«Φτερά» έκανε ένα έργο του Banksy, το οποίο είχε δημιουργήσει σε έξοδο κινδύνου του Bataclan, στο Παρίσι.

Επρόκειτο για μέρος μια σειράς από κατά κύριο λόγο τοιχογραφίες, που πιστεύεται ότι ζωγράφισε ο διάσημος καλλιτέχνης, τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι. Το συγκεκριμένο εικονίζει μια γυναίκα με μαντίλα, η οποία θρηνεί.
Ηταν σε έξοδο κινδύνου του συναυλιακού χώρου που είχε αποτελέσει το επίκεντρο της τρομοκρατικής επίθεσης που είχε γίνει στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015. Τότε, κάποιοι από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν τη γαλλική πρωτεύουσα, είχαν εισβάλει στο Bataclan και είχαν σκοτώσει 90 ανθρώπους.
Οι κλέφτες χρησιμοποίησαν φορτηγάκι, στο οποίο έβαλαν την πόρτα αφού την «ξήλωσαν», το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρει το AFP επικαλούμενο αστυνομική πηγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Σήμερα μας γεμίζει μια αίσθηση βαθιάς αγανάκτησης. Το έργο του Banksyu, που ανήκει στους πάντες- Γάλλους, Παριζιάνους, πολίτες του κόσμου- μας αφαιρέθηκε», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter η διεύθυνση του Bataclan.
Αυτό είναι το έργο του Banksy που έκλεψαν

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!