Πορεία εκπαιδευτικών προς τη Βουλή -Διαμαρτυρία για το νέο σύστημα διορισμών [εικόνες]


Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το Σάββατο εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και μαθητές που εναντιώνονται στο νέο σύστημα διορισμών που θέσπισε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπό κατάληψη κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα διορισμών, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα γίνονται βάσει του λεγόμενου «προσοντολογίου», με τους εκπαιδευτικούς να σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο απαξιώνει τόσο τα πτυχία τους όσο και την προϋπηρεσία τους. Ειδικότερα, μέσω του «προσοντολογίου» θα μοριοδοτούνται οι επιπλέον ακαδημαϊκοί και άλλοι τίτλοι (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια), γεγονός που προκαλεί την αντίδραση κυρίως των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών.


«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική κατάργηση του νόμου, μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών τώρα αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους, για τη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για δημόσια δωρεάν μόρφωση και εκπαίδευση όλου του λαού», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων στην κατειλημμένη Πρυτανεία.
Με κεντρικό σύνθημα «Μόρφωση δουλειά για όλο τον λαό», οι περίπου 400 συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου και Σταδίου με κατάληξη το κτίριο της Βουλής. Ανάμεσα στα αιτήματα τους περιλαμβάνονται, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, ένα και ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία καθώς και η ματαίωση των συγχωνεύσεων σχολών.


Επιπλέον, απαιτούν την «εδώ και τώρα κατάργηση του νόμου - λαιμητόμου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου», ενώ παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση τους στο υπουργείο Παιδείας την 1η Φεβρουαρίου.
Τέλος, οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν:
"Καλούμε:
* Όλους-όλες να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα στα σωματεία μας. Οργανωνόμαστε, παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Συμμετέχουμε αποφασιστικά στις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, ενημερώνουμε τα σχολεία και τους/τις συναδέλφους/ισσες, γεμίζουμε τις γενικές συνελεύσεις!
* Συντονιζόμαστε, συγκροτούμε πανελλαδικά κέντρα αγώνα με τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, με τους φοιτητικούς συλλόγους, τους γονείς, άλλους εργασιακούς χώρους, όλη την κοινωνία! Συμβάλλουμε αποφασιστικά στη συνέχιση των μεγαλειωδών συνελεύσεων αγώνα στην κατειλημμένη πρυτανεία σε κάθε πόλη.
* Αναλαμβάνουμε δράση ΠΑΝΤΟΥ! Με ακτιβισμούς σε κάθε πόλη της Ελλάδας, πολύμορφες δράσεις, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, καταλήψεις.
* Δηλώνουμε ότι κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Σε όλα τα μέτωπα που ανοίγουν στην εκπαίδευση, από την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, το νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο, τα υποστελεχωμένα ΚΕΣΥ, την υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και τις τριμελείς επιτροπές του ν. 4547.
* Πρώτο πανελλαδικό ραντεβού το Σάββατο 26/1 στις 12μμ στα Προπύλαια. Καλούμε όλους-όλες να κατακλύσουμε και πάλι το κέντρο της Αθήνας, να ακουστεί ξανά: ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ! ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
* Το Σάββατο 26/1, αμέσως μετά το συλλαλητήριο, καλούμε σε πανελλαδική συνέλευση αγώνα στο ΠΤΔΕ.
* Απαιτούμε εδώ και ΤΩΡΑ οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ΔΣ σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να πάψουν να υπονομεύουν τον αγώνα. Καταγγέλλουμε τη στάση τους καθώς παρά:
* τις συνεχείς κινητοποιήσεις και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια
* τις μαζικές συνελεύσεις και δράσεις της κατειλημμένης πρυτανείας, που απευθύνονταν στην κοινωνία
* τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής και τις τρεις ημέρες απεργίας
* το πλήθος αιτημάτων εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα για αποφασιστικό αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου και το αίτημα για μονιμοποιήση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία
* την απαίτηση για απεργιακό αγώνα διαρκείας, με υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και ΕΛΜΕ."

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!