Λαική Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου: Ρύπανση περιβάλλοντος - Χορηγίες - Φακέλωμα


ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ – ΦΑΚΕΛΩΜΑ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας εκτός από την υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας και του βιοτικού επιπέδου από την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης έχουν ένα επιπλέον καθημερινό μείζον πρόβλημα. Την μόλυνση του περιβάλλοντος. Με τη Θεσσαλονίκη να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη μόλυνση, η δυτική Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα ο Δήμος μας  είναι πρώτοι από τους πρώτους. Η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε αυτήν και στην προηγούμενη διοίκηση, καταθέτοντας ψηφίσματα, επερωτήσεις σε Δήμο, Περιφέρεια και Βουλή, ζητώντας να παρθούν πρωτοβουλίες.
Με αφορμή το πρόβλημα της δυσοσμίας στο δήμο μας, το οποίο απασχολεί εδώ και καιρό και έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις τους κατοίκους της περιοχής, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία ΕΛΠΕ φέρεται να παρήγγειλε "έρευνα" η οποία παραπέμπει σε κανονικό φακέλωμα και ασφαλίτικες μεθόδους. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα τα ζήλευαν και οι μυστικές υπηρεσίες, καθώς περιέχει πληθώρα καταγραφών από κινήσεις, παρεμβάσεις, συζητήσεις, ακόμα και προσωπικά στοιχεία βουλευτών, δημοτικών συμβούλων και κατοίκων που συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και στοιχεία κινήσεων, φορέων, οι οποίοι αντέδρασαν ή πήραν θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Η Διοίκηση του Δήμου φέρει μεγάλη ευθύνη αφού από την μια, έβαλε πλάτη στην συγκάλυψη του σκανδάλου με τις παρακολουθήσεις που επιχείρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την άλλη, παίρνοντας χορηγίες από μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, αθωώνει την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης. Τέλος μόνο προκλητικές θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις συχνές, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου που φέρετε να κάνει η Διοίκηση του Δήμου όταν  για άλλη μια φορά αιτείται χορηγίας ύψους 8.000 ευρώ από τα Ελληνικά Πετρέλαια για την υλοποίηση του 24ου Φεστιβάλ Παιδείας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει ότι η λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν είναι ζήτημα τεχνικό, αλλά βαθιά πολιτικό. Η επίλυσή του δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από τα άλλα προβλήματα των εργαζομένων. Απαιτεί την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, έτοιμης να συγκρουστεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Απαιτεί η καθοριστική παρέμβαση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος και για το ζήτημα της ρύπανσης να γίνει αναπόσπαστο τμήμα του διεκδικητικού πλαισίου των σωματείων των μαζικών φορέων. Να γίνει αίτημα πάλης και διεκδίκησης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που η κάθε επιχείρηση θέλει να τους χρησιμοποιεί για να φτιάχνει το προφίλ της.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΑΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!