Χαιρετισμός της ΥΜΑΘ στο Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο


Θεσσαλονίκη 25 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι Ελληνο-ιταλικές εμπορικές σχέσεις είναι στενές και μακρόχρονες. Η Ιταλία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών» είπε η Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου σε δεξίωση του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου με την ευκαιρία του νέου έτους.
Η κα. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, επενδύσεις ιταλικές όπως για παράδειγμα οι υπό εξέλιξη επενδύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
«Χαρακτηριστικά παραδείγματα συμμετοχής ιταλικών εταιρειών σε επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα είναι το Μετρό της Θεσσαλονίκης και η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας, δημιουργώντας  με αυτό τον τρόπο νέες θέσεις εργασίας αλλά και υπεραξία. Επενδύσεις που έγιναν προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι εις βάρος του» τόνισε η Υφυπουργός.
«Η Ελλάδα, επιστρέφει ενεργά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τον περιφερειακό της ρόλο» τόνισε η Υφυπουργός συμπληρώνοντας πως με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.
«Η Βόρεια Ελλάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιάζουμε το μέλλον, υπερβαίνοντας αγκυλώσεις και εμπόδια του παρελθόντος. Η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας είναι το στοίχημα της νέας εποχής. Ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε» επεσήμανε η Υφυπουργός.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!