Εκδήλωση για την νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα απο την "αν.α.σ.α."


                                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/1/2019
Ο Παντελής Σκαρλάτος  στηρίζει τους νέους και τις γυναίκες του Ωραιοκάστρου με ρεαλιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη της νεανικής και γυναικείας τοπικής επιχειρηματικότητας
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν εκατοντάδες δημότες του Ωραιοκάστρου, την εκδήλωση που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο ο Παντελής Σκαρλάτος, υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "αν.α.σ.α" με θέμα τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα και την τοπική ανάπτυξη.
Ο κ. Σκαρλάτος τόνισε πως ένας δήμος δεν πρέπει να περιορίζεται  αποκλειστικά και μόνο στη λύση των  προβλημάτων  της καθημερινότητας, αλλά και να επεκτείνεται σε όλη τη σφαίρα της οικονομικής λειτουργίας μίας τοπικής κοινωνίας.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, “είναι στοίχημα δικό μου και των στελεχών της "αν.α.σ.α",  μετά τις εκλογές, να φέρουμε την ανάπτυξη στο Ωραιόκαστρο, ένα δήμο που έχει όλες τις  προδιαγραφές για να γίνει πυλώνας ανάπτυξης για ολόκληρη την  περιοχή Θεσσαλονίκης”.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σκαρλάτος ανακοίνωσε πως πρόκειται να προχωρήσει σε δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις- καινοτομίες, που θα σταθούν αρωγοί στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου, στη μείωση της ανεργίας και στην ανάδειξη του Δήμου Ωραιοκάστρου σε ένα εξωστρεφές και ισχυρό επιχειρηματικό κέντρο.
Πρώτη παρέμβαση θα είναι η ίδρυση “Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων" μέσα στους πρώτους 18 μήνες από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, στην οποία θα φιλοξενηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) των δημοτών του Ωραιοκάστρου και όχι μόνο, με στόχο την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας σε όλους τους τομείς.
Η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων θα παρέχει δωρεάν φιλοξενία και στέγαση στις επιχειρήσεις, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά και υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, υποστήριξη σε ενέργειες δικτύωσης για στήριξη επιχειρηματικών ομάδων και συντονισμό/ αξιολόγηση της πορείας των επενδυτικών ομάδων.
Δεύτερη παρέμβαση, όπως είπε ο κ. Σκαρλάτος, είναι ότι ως νέα διοίκηση του Δήμου και μέσα στον πρώτο της χρόνο ,η “αν.α.σ.α” θα προβεί στην ίδρυση “Κέντρου Γυναικών Ωραιοκάστρου“, δίνοντας ώθηση στις γυναίκες να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση.
Το Κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, ενημέρωσης και βοήθειας στις γυναίκες του δήμου σε θέματα εργασίας, ενώ παράλληλα θα τις στηρίζει και θα τις ενθαρρύνει για να αναλαμβάνουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
“Η ''αν.ά.σ.α'' είναι κοντά στη νέα γενιά και σε κάθε δημότη που οραματίζεται ένα νέα επαγγελματικό βήμα στο δήμο μας και δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε την ιδέα και την προσπάθεια με σχέδιο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο”, κατέληξε ο κ. Σκαρλάτος.
Πλαισιώνοντας τον κ. Σκαρλάτο, στην εκδήλωση μίλησαν επίσης, παραθέτοντας τις γνώσεις τους  και την  προσωπική τους  εμπειρία, ο Ιωάννης Νάνος, σύμβουλος επιχειρήσεων συνεργάτης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Χωματίδης, Οικονομολόγος, Ιδιοκτήτης start up επιχείρησης, ο Γιάννης Ρουκάς, οικονομολόγος και πρόεδρος Ινσιτούτου Οικονομικής διοίκησης ΕΕΔΕ.
Χαιρετισμό απεύθυναν, η  Χριστίνα Σαχινίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, η  ταμίας  του γυναικείου συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου ΕΥΓΕ, ενώ ο Κωνσταντίνος Τζίκας, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «αν.α.σ.α», ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο σύστασης μιας νέας start up εταιρίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν , μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ταχματζίδης, υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά, ο Διαμαντής Παπαδόπουλος, πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης, ο Βασίλης Ιακωβίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, καθώς επίσης  πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων Ωραιοκάστρου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!