«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα»


Με μια ομιλία σταθερά προσηλωμένη στα όσα έχει ισχυριστεί στις τελευταίες παρεμβάσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δίνει εθνικότητα και γλώσσα στην ΠΓΔΜ και πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνικό λάθος.

Ζωντανά η ομιλία μου στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. #vouli https://t.co/F4ppjYhikQ
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 24 Ιανουαρίου 2019
«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ένα εθνικό θέμα σε εργαλείο εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων και εξαγοράζει συνειδήσεις βουλευτών» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση είναι «κατώτερη των περιστάσεων, κουρελιάζει την πολιτική ζωή».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να επιτεθεί σε... όλους σημειώνοντας ότι «τη μια εβδομάδα ο κ. Τσίπρας χειροκροτείται από τον κ. Καμμένο και την άλλη από τον κ. Κοτζιά οι οποίοι αλληλομηνύονται χωρίς να συγκινείται κανένας εισαγγελέας».
«Οι Σκοπιανοί έχουν ήδη παραβιάσει ένα βασικό όρο της Συμφωνίας. Πρώτα να αλλάξουν το Σύνταγμα τους και μετά να έρθει η Συμφωνία προς κύρωση στο Ελληνικό κοινοβούλιο. (άρθρο 1 παράγραφος 4 στοιχεία ε και ζ). Εδώ αποκαλύπτεται ότι ακόμη και οι μετέωρες αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων, που η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει, δεν θα ισχύσουν τώρα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να προσθέσει «άρον άρον υπέγραψε στις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας με την βοήθεια του κυρίου Καμμένου. Ναι, είναι ο ίδιος ο κ. Καμμένος που τώρα έχει φορέσει τη στολή του Μακεδονομάχου, όταν τον Ιούλιο μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση υπερψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας μας».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι η Συμφωνία αναγνωρίζει τους πολίτες της ΠΓΔΜ ως «Μακεδόνες» τονίζοντας ότι «ακόμη και οι μετέωρες αλλαγές δεν θα ισχύσουν από τώρα, αλλά μόνο αφού η Ελλάδα επικυρώσει τη Συμφωνία και κυρωθεί το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ».
Τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων μαρτυρούν ότι η Ελλάδα ανέκαθεν δεν αναγνώριζε «μακεδονική» γλώσσα. Αυτό που δεν τόλμησαν να πουν ούτε οι Σκοπιανοί ηγέτες το λέτε εσείς, κ. Τσίπρα! Και αυτό το ψέμα το βάλατε μέσα στο κείμενο διεθνούς συμφωνίας! #vouli pic.twitter.com/Ulu2VNpSLX
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 24 Ιανουαρίου 2019
Επιτέθηκε εκ νέου στον Πάνο Καμμένο σημειώνοντας ότι «σας έδωσε το στυλό για να υπογράψετε τη Συμφωνία και δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, τι είπε ο Κοτζιάς και τι έγραφε στην επιστολή παραίτησής του».
Επιχειρώντας να αποδομήσει περαιτέρω τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις ενέργειες της κυβέρνησης ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε να είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλούμε και εμείς “Μακεδόνες” τους κατοίκους της χώρας αυτής. Και αυτό να μας δεσμεύει νομικά. Για να το περιγράψω λίγο πιο παραστατικά. Αν αύριο, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, αναρτηθεί μια μεγάλη πινακίδα που γράφει “Εταιρεία μελέτης της Μακεδονικής Γλώσσας” και κάποιος Θεσσαλονικιός προσφύγει στο Δικαστήριο, αποκλείεται ποτέ να δικαιωθεί. Να το χαίρεστε το erga omnes σας, κύριοι της συμπολίτευσης».
Παράλληλα, επισήμανε ότι το κείμενο της Συμφωνίας δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη «Μακεδονία» ή «Μακεδόνες» σε σχέση προς την Ελλάδα.
Η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. δεν σχετίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. Και αυτό το δικαίωμα της πατρίδας μας αρνούμαι να το απεμπολήσω. Ας το καταλάβουν όλοι από τώρα #vouli
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 24 Ιανουαρίου 2019
Καταλήγοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε «σας καλώ να μην κυρώσουμε μία συμφωνία που, θυμηθείτε τα λόγια μου, θα την βρούμε μπροστά μας και δεν θα είναι για καλό. Σας καλώ στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!