«Αδιανόητη η μη κατάθεση του αναθεωρημένου Συντάγματος της ΠΓΔΜ στη Βουλή»


Αδιανόητο χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γεγονός να καλείται η Βουλή να συζητήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο Κοινοβούλιο το οριστικό αναθεωρημένο κείμενο του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.
Προσερχόμενος σε σύσκεψη κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι «η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν».
Πρόσθεσε ότι «αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις τώρα να δω, δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων, όπως ισχύει σήμερα. Πως είναι δυνατό λοιπόν η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει τελικά στη λεπτομέρεια τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας;»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εγκατέλειψε μια πολιτική δεκαετιών και υποστήριξε το εξής: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία, διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας με αυτόν τον τρόπο μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνον ο κ. Τσίπρας γνωρίζει».
Σε ότι αφορά τη στάση της Ν.Δ. στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή υπογράμμισε πως «θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα εξηγήσεις τους Ελληνες πολίτες γιατί η Συνθήκη αυτή είναι μια κακή Συνθήκη και θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωσή της».
Κατά την ομιλία του στη σύσκεψη ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι παρέχει την αμέριστη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να κάνουν το ίδιο.
«Είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένα αυτοδιοικητικό έργο, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης πριν την έναρξη της σύσκεψης και συνέχισε:
«Και στη συνάντηση την οποία θα έχω θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου, για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά".

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!