Γιατροί στη Ρουμανία ζητούν απ' τους ασθενείς να σταματήσουν τα «φακελάκια»


Με έκπληξη και περιέργεια αντίκρισαν ασθενείς στο νοσοκομείο της Σλάτινα, στην επαρχία Ολτ της Ρουμανίας, τις αφίσες σε πόρτες και παράθυρα του κτηρίου, στις οποίες αναγραφόταν ένα μήνυμα που δεν είχαν συναντήσει ποτέ στο παρελθόν, σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα.
«Οι μισθοί μας έχουν αυξηθεί, δεν χρειάζεται να μας δωροδοκείτε!» αναφέρεται στο μήνυμα που κυριαρχεί στις αφίσες, οι οποίες κατέκλυσαν τους χώρους του νοσοκομείου και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο προσωπικό, όσο και στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.
Στις αφίσες αναγράφεται και το ύψος των μισθών που λαμβάνουν ιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι, προκειμένου όσοι επιχειρήσουν να δωροδοκήσουν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην το πράξουν.
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να εγκαταλείψουν αυτή την κακή συνήθεια και γι' αυτόν τον λόγο πέρα από τις αφίσες, δίνουμε ερωτηματολόγιο σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν ασθενείς και ιατροί/νοσηλευτές, εάν έχουν εντοπίσει τέτοια κρούσματα διαφθοράς» δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου, Κάταλιν Ροτέα.
Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν θα διστάσει να λάβει πειθαρχικά μέτρα, ενώ ανέφερε πως όσες αφίσες αφιαρέθηκαν θα αντικατασταθούν με άλλες που θα έχουν ακριβώς το ίδιο μήνυμα, καθώς υπήρξαν και αρνητικές αντιδράσεις.
Η διαφθορά στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες με τη δωροδοκία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία να είναι - σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στις αρμόδιες αρχές - το μεγαλύτερο «αγκάθι» που πλήττει τον τομέα της Υγείας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!