Ανακοινώθηκε η λίστα με τα μνημεία των οποίων ανακλήθηκε η μεταβίβαση στο Υπερταμείο [λίστα]

Ικανοποιημένοι παρουσιάζονται τόσο ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων {ΣΕΑ} και το υπουργείο Πολιτισμού απο την ανάκληση της μεταβίβασης των 2330 ανινήτων του υπουργείου στο υπερταμείο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης εξαίρεσης από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (αρ φύλλου 55, τ.δεύτερο, απόφ. 91/21-1-2019 και αρ φύλλου 57, τ.δεύτερο, αριθμ. ΓΓΔΠ 0000548 ΕΞ/21-1-2019)  για τα 2.330 ακίνητα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ο ΣΕΑ κάνει λόγο για «μια πρώτη σημαντική νίκη στον αγώνα υπεράσπισης των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των ακινήτων του ΥΠΠΟΑ».

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο πρόκειται να φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά, ο υφυπουργός Κωστής Στρατής και η γενική γραμματέας Μαρία Βλαζάκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εδώ και 
του υπουργείου Πολιτισμού εδώ

Δείτε την λίστα με τα 2330 ακίνητα 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!