Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο κατώτατος μισθός


Με αντικείμενο εργασιακά και δημοσιονομικά ζητήματα συνεχίζονται το πρωί της Τετάρτης οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών, αφού την Τρίτη εξετάστηκε η πορεία 16 εκκρεμοτήτων, μεταξύ των οποίων τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας.
Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, στο τραπέζι τέθηκε για να συζητηθεί με την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου το θέμα για τον κατώτατο μισθό. «Θέλουν να το δουν και να ανταλλάξουμε απόψεις εάν εκτός από θετικές επιπτώσεις (κοινωνικά και στην ζήτηση στην Οικονομία) θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις» ανέφερε ο ίδιος.
Πρόσθεσε ότι τα κλιμάκια των θεσμών «δίνουν πολύ μεγάλη σημασία και θέλουν να γίνει μια συζήτηση για τις δικαστικές αποφάσεις, τα αναδρομικά και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει», καθώς ζητούν να μάθουν το ρίσκο σε περίπτωση που ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις.
Σε ό,τι αφορά το πεδίο των χρηματοοικονομικών ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε το νέο πλαίσιο προστασίας, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη/Σταθάκη με βάση το Κυπριακό μοντέλο» και πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε «ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα παρουσιάσει στην Κομισιόν το νέο σύστημα με τις κρατικές εγγυήσεις».
»Παράλληλα ενημέρωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει φτιάξει και μια Επιτροπή με την Τράπεζα της Ελλάδος για να φέρει σε μεγαλύτερη ωριμότητα το σχήμα που προτείνει ο Γιάννης Στουρνάρας. Η πρόταση για τις εγγυήσεις είναι πιο ώριμη πάντως για να παρουσιαστεί. Για την άλλη πρόταση, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει επίσης σχέδιο, όταν το ετοιμάσει η ομάδα εργασίας».
Στην ατζέντα της Πέμπτης εκτός από τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό και τις δικαστικές αποφάσεις βρίσκονται επίσης φορολογικά – διοικητικά θέματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει αυτός ο γύρος επαφών.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!