Άκαρπες οι έρευνες για τον Εμιλιάνο Σάλα


Σβήνουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί ο Αργεντινός επιθετικός, Εμιλιάνο Σάλα, και ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που τον μετέφερε στο Κάρντιφ, στην περίπτωση που κατάφερε να προσθαλασσωθούν.
Οι έρευνες διακόπηκαν αφού έπεσε το σκοτάδι και η αστυνομία του νησιού Γκέρνζι θεωρεί ότι όσο περνούν οι ώρες ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες.
«Δεν έχουμε βρει ούτε ίχνος τους. Αν προσθαλασσώθηκαν, οι πιθανότητες επιβίωσης, δυστυχώς σε αυτό το στάδιο είναι ελάχιστες», ανέφερε η αστυνομία που θα συνεχίζει της έρευνας μόλις ξημερώσει.
Το αεροσκάφος χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βορείως του Γκέρνζι, στη Μάγχη. «Δυστυχώς, φοβόμαστε το χειρότερο» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στη θάλασσα, ο Τζον Φιτζέραλντ.
«Αν είχε συντριβεί το αεροσκάφος, δεν θα υπήρχε καμία ελπίδα, θα βλέπαμε συντρίμμια» σημείωσε για να εξηγήσει ότι στην περίπτωση αναγκαστικής προσθαλάσσωσης θα υπήρχαν κάποιες μικρές ελπίδες αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο.
«Και οι διασώστες θα ήταν σε θέση σχεδόν σίγουρα να διακρίνουν φώτα ή να εντοπίσουν κινητά τηλέφωνα» πρόσθεσε αναφέροντας επίσης ότι η θερμοκρασία του νερού είναι τόσο χαμηλή αυτήν την εποχή που «αν βρίσκονταν στη θάλασσα, το κρύο θα τους είχε επηρεάσει σημαντικά».
Ο Σάλα είχε φύγει αεροπορικώς από τη Γαλλία χθες με προορισμό το Κάρντιφ όπου θα συνέχιζε την καριέρα του στη νέα του ομάδα.
Συντετριμμένος ο πατέρας του δήλωσε ότι δεν μπορεί να το πιστέψει. «Δεν έχω λόγια, είναι ο γιος μου, είναι τα πάντα για μένα (...) Ελπίζουμε όλα να τελειώσουν καλά», είπε ο Οράσιο Σάλα μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ροσάριο, στην Αργεντινή.
«Είχε μεγάλες ελπίδες, ξέρετε τι σημαίνει να παίζεις στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν το φανταζόταν ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο, ήταν τρελό», είπε ο Σάλα, που είναι οδηγός νταλίκας και έχει άλλα δύο παιδιά, είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για την εξαφάνιση του αεροπλάνου.
«Το έμαθα από τα μέσα ενημέρωσης. Του είχα μιλήσει την Κυριακή» είπε. Η μητέρα του, Μερσέδες, του μίλησε λίγο πριν απογειωθεί το αεροπλάνο. «Ήταν ευτυχισμένος, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Το αεροπλάνο που τον μετέφερε ανήκε στον πρόεδρο της Κάρντιφ», είπε στον C5N.
Ο Σάλα γεννήθηκε στο Κουλουλού, ένα χωριό 300 κατοίκων. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 4 ετών. Σε ηλικία 16 ετών ο Εμιλιάνο έφυγε για τη Γαλλία όπου ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!