Επίσημη η υποψηφιότητα Τσίπρα-Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης


Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ είναι και επισήμως υποψήφιοι για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019. Η Τυνήσια κάτοχος του βραβείου το 2015, Ουιντέντ Μπουσαμάουι, ενημέρωσε τον Ζόραν Ζάεφ ότι έχει ήδη αποστείλει την επιστολή στην Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης, προτείνοντας τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα για το βραβείο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η Ουιντέντ Μπουσαμάουι ενημέρωσε τον Ζόραν Ζάεφ με επιστολή, στην οποία εκφράζει την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο για την ειρηνική και εποικοδομητική επίλυση διμερών και πολυμερών διαφορών μεταξύ γειτονικών χωρών, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα στα Βαλκάνια αλλά και ευρύτερα.
Επίσης σημειώνει ότι η κύρωση της συμφωνίας στις δύο χώρες καταδεικνύει ότι ο διάλογος, η θετική ενέργεια, η αποφασιστικότητα και η συναίσθηση για καλή γειτονία, είναι το κλειδί για όλα τα προβλήματα, ανεξάρτητα από τις πιέσεις των εθνικιστών και από τις δύο πλευρές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 προτείνουν τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ και οι ηγέτες των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, Σκα Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ αντίστοιχα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!