Πηγές Ν.Δ.: Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ο κ. Τσίπρας


«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εξαιτίας του περιεχομένου της συμφωνίας», δήλωσαν πηγές της Ν.Δ. μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.
«Το επιχείρημά του ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις συζήτησαν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων και αυτός κατάφερε να την πετύχει είναι εντελώς αιωρούμενο. Είναι προφανές ότι αν θέλαμε να το κάνουμε θα το είχαμε κάνει από το 2008. Εμείς δεν πήραμε τέτοια συμφωνία γιατί ουδέποτε δεχτήκαμε να δώσουμε γλώσσα και εθνότητα», τόνισαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν:
«Ο κύριος Τσίπρας εξάντλησε τη μακρά ομιλία του επιχειρώντας να κάνει βουτιά στο παρελθόν και σε ότι τον συνδέει στη μακρά κομουνιστική του παράδοση. Δεν εξήγησε όμως τους λόγους που το έκανε και γιατί επισπεύδει. Ελπίζω να μας εξηγήσει αύριο (σ.σ. σήμερα). Δεν είναι νομικές λεπτομέρειες η εκχώρηση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!