Μια μεγάλη αγκαλιά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τη μικρή Ηλιάνα

Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 η μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση ''Τραγουδάμε για τη μικρή Ηλιάνα'' στο θέατρο ''Χ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ'' στο δήμο Παύλου Μελά. 
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τοπικό Θεματικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο ''Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία - Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά''  και τα συνεργαζόμενα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης,  το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και  η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παύλου Μελά. 
Η Ηλιάνα είναι μαθήτρια του 4ου δημοτικού σχολείου Πολίχνης και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν από 7 μήνες με ενέργειες του δίκτύου μέσα από τη συλλογή 15 τόνων πλαστικών καπακιών συγκεντρώθηκε  ένα σεβαστό ποσό και αγοράστηκε ένα ειδικό αναπηρικό καρότσι για τη μικρή Ηλιάνα. 
Δυστυχώς όμως η υγεία της μικρής Ηλιάνας επιδεινώθηκε και η κατάστασή της είναι πλέον πολύ σοβαρή. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και τραγούδησαν για τη μικρή Ηλιάνα μαζί με τους καλλιτέχνες Βασίλη Πρατσινάκη, Αντώνη Κουμανδράκη και Γιώργο Φακαλή, στηρίζοντας ηθικά και υλικά την οικογένειά της. 
Την εκδήλωση συντόνισαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μιχελάκη και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κίμων Σαραφίδης, οι Αντιδήμαρχοι Σαράντης Καρβουνίδης, Άκης Αράπογλου, Δημήτρης Αθάνατος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάκης Κοτσίδης και Σάββας Σερασίδης. 
Παρών στην εκδήλωση έδωσαν και οι γονείς της Ηλιάνας που ευχαρίστησαν τους διοργανωτές και παρευριισκόμενους, αλλά και ο πατέρας της Κωνσταντίνας από το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, που πριν από 2 χρόνια της δωρήθηκε ένα ειδικό ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο μέσα από τις δράσεις του δικτύου. Η προσπάθεια βοήθειας και ενίσχυσης της μικρής Ηλιάνας συνεχίζεται και όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να απευθυνθούν στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.  









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!