Δραματικές εικόνες: Ρωσικό βομβαρδιστικό σπάει στα δύο και τυλίγεται στις φλόγες κατά την προσγείωση [video]


Εικόνες σοκ από την τρομακτική συντριβή ενός ρωσικού υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού βόρεια του Αρκτικού Κύκλου πριν από λίγες ημέρες κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Το Tu-22M3 επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση και επιχειρούσε εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας προσγείωση σε αεροδρόμιο κοντά στο Μουρμάνσκ, όταν αναπήδησε στον διάδρομο με αποτέλεσμα να σπάσει στα δύο, να συρθεί το πιλοτήριο στο έδαφος και το υπόλοιπο αεροσκάφος να τυλιχθεί στις φλόγες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας το υπερηχητικό βομβαρδιστικό δεν έφερε βόμβες ή πυραύλους όταν συνετρίβη στις 22 Ιανουαρίου. Στις έρευνες για το τραγικό συμβάν, που ξεκίνησε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία μετέχει και η κατασκευάστρια εταιρεία Tupolev.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο ειδικός Βαντίμ Λουκάσεβιτς, τη συντριβή προκάλεσε ριπή πλευρικού ανέμου που έπληξε το αεροσκάφος λίγο πριν αγγίξει το έδαφος.
Το δικινητήριο στρατηγικό βομβαρδιστικό άρχισε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1980 και χρησιμοποιήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις στη Συρία κατά αντιπάλων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Πρόσφατα το αεροσκάφος αυτό χρησιμοποιήθηκε μαζί με βομβαρδιστικά Tu-95 σε εκπαιδευτικές αποστολής προσβολής εικονικών στόχων τρομοκρατών στο Τατζικιστάν.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!