Ενημερωτική Ημερίδα στο Δήμο Παύλου Μελά με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα του Αριθμού έκτακτης Ανάγκης 112


Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 και της συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης της Σχολικής Κοινότητας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, αστικές πυρκαγιές, σεισμούς, Πρώτες Βοήθειες και Μέτρα Αυτοπροστασίας, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, με ομιλητή της εκδήλωσης τον κ. Κώστα Κοκολάκη τ. Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Μακεδονίας – Θράκης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, ώρες 12:00-14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, 3ος όροφος στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», οδός Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους, ενώ προσκαλούνται ιδιαίτερα οι διευθυντές των σχολείων και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού εκτάκτων αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακηρύξει την 11η Φεβρουαρίου ως «Ευρωπαϊκή Ηµέρα του 112», καθώς ο αριθµός 112 σχηµατίζεται από τη συγκεκριµένη ηµεροµηνία (11/2). Υπενθυμίζεται κάθε χρόνο, για να γίνει γνωστή η σπουδαιότητα αυτού του κοινού αριθµού στους ευρωπαίους πολίτες.
puzzle 112 elniplex2

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
Ειδικό πληροφοριακό έντυπο για τα παιδιά
112 ΠΟΣΤΕΡ
112 ΔΙΠΤΥΧΟ

112: Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης
Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.
Το 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.
Emergency telephones mice by mimooh.svg
Στην Ελλάδα, το 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με:
·την Αστυνομία
·τo Πυροσβεστικό Σώμα
·το ΕΚΑΒ
·το Λιμενικό Σώμα
·την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056
·την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Η κλήση προς το 112 μπορεί να γίνει και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.
Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αν η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση προς το 112 πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν τη συγκεκριμένη περιοχή (λειτουργία υπηρεσίας εθνικής και διεθνούς περιαγωγής).
Η κλήση στο 112 παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος.                   
Αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του 112 στην Ελλάδα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
              


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!