Παρέμβαση εισαγγελέα για τον 12χρονο από την Καλαμαριά


Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά 12χρονου μαθητή στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, ο οποίος έχει «επιθετική συμπεριφορά λόγω γενετικής παρέκκλισης» και έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης.
Μετά τη δημοσιοποίηση των περιστατικών κατά του 12χρονου από συμμαθητές του και καθηγητές ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας έτσι ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και γονιών.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζήτησε από την εισαγγελία ανηλίκων να εξετάσει τις συνθήκες φοίτησης του 12χρονου στο σχολείο ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν εξασφαλιστεί στον μαθητή όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη φοίτησή του στη σχολική μονάδα, όπως εξειδικευμένο καθηγητικό προσωπικό κ.ά. Η εισαγγελέας ανηλίκων καλείται να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να επιστρέψει η ομαλότητα στο σχολείο και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η εκπαιδευτική διαδικασία.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση πήρε διαστάσεις ότι το 15μελές συμβούλιο των μαθητών έλαβε απόφαση και προχώρησε σε κατάληψη του σχολείου με αίτηματην απομάκρυνση του μαθητή από το 2ο Γυμνάσιο Καμαριάς. Οι συμμαθητές του παιδιού και οι γονείς τους καταγγέλλουν ότι τα φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς του 12χρονου είναι καθημερινά, από την αρχή της χρονιάς.
Στον αντίποδα , οι γονείς του 12χρονου αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα ευφυές παιδί και οι ίδιοι έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την εξατομικευμένη υποστήριξη της ένταξής του στο σχολικό περιβάλλον, ενώ καταγγέλλουν στιγματισμό και διασυρμό του παιδιού τους.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» για το θέμα: Ρατσισμός του διπλανού θρανίου

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!