Συναγερμός για τη γρίπη: Ξεπέρασαν τους 20 οι νεκροί


Με προβληματισμό παρακολουθεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) να καταγράφονται ολοένα και περισσότεροι θάνατοι από τον ιό της γρίπης H1N1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα τελευταία περιστατικά οι θάνατοι από τη γρίπη ανέρχονται σε -τουλάχιστον- 22.
Μόλις δυο ημέρες μετά τον αναπάντεχο θάνατο της 5χρονης Χαράς, είδηση που έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα, η γρίπη τύπου H1N1 προκάλεσε μια ακόμη απώλεια στο Ρέθυμνο.
Πρόκειται για μια 78χρονη γυναίκα, που έδινε μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου από τις 12 Ιανουαρίου και τελικά κατέληξε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Σύμφωνα με το neakriti, η ηλικιωμένη είχε εισαχθεί με συμπτώματα πνευμονίας, όμως ο κρίσιμος παράγοντας ήταν οι επιπλοκές του ιού της γρίπης.
Ο απολογισμός
Το περασμένο Σάββατο, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας επιβεβαίωσε δυο θανάτους από τη γρίπη.
Η πρώτη περίπτωση ήταν μια 45χρονη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ η δεύτερη ενός 37χρονου από το Κοκκίνη, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του.
Εργαστηριακές εξετάσεις φανέρωσαν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 18 θάνατοι (οι 12 στο διάστημα από 21 έως 27 Ιανουαρίου), ενώ συνολικά είχαν εισαχθεί στη ΜΕΘ με συμπτώματα γρίπης 117 άνθρωποι.
Τη Δευτέρα η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, λόγω της έξαρσης του ιού, με επικρατέστερο τον Α(Η1Ν1), εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες, καλώντας τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν, ακόμα και καθυστερημένα.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!