Από τους -45ºC στη Β. Αμερική στους +45°C της Αυστραλίας


Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου 2019 καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στη Βόρεια Αμερική καθώς μια πολύ ψυχρή μάζα από την Αρκτική κινήθηκε σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη από ό,τι συνήθως. Στο Σικάγο η θερμοκρασία έπεσε στους -30.6°C σημειώνοντας τη χαμηλότερη τιμή από το 1994, ενώ το αίσθημα ψύχους ήταν κοντά στους -50°C. Την τελευταία φορά που καταγράφηκε τόσο χαμηλό αίσθημα ψύχους ήταν το 1985.
Αρκετές περιοχές του Καναδά πλησίασαν τους -50°C (με αίσθηση αρκετά χαμηλότερη), ενώ στις ΗΠΑ η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -42.8°C στην πολιτεία της Μινεσότα.
Και ενώ σε πολλές βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ το θερμόμετρο έχει πέσει δεκάδες βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, στην Αυστραλία ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 45°C, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Σίδνεϊ (St. Spyridon College) να καταγράφει 39.2°C, την υψηλότερη τιμή μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι του Νοτίου Ημισφαιρίου.
Πηγή: Meteo.gr 

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!