Οι πρώτοι 5 υποψήφιοι της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου «Αλληλεγγύη - Ανατροπή»



Δελτίο Τύπου

Η «Αλληλεγγύη – Ανατροπή», με επικεφαλής τον Γρηγόρη Εδιρνέλη, στον αγώνα της να διεκδικήσει ένα καλύτερο «αύριο» για το δήμο Ωραιοκάστρου, με την καλύτερη δυνατή βελτίωση και αξιοποίηση των επιχειρηματικών και τοπικών χαρακτηριστικών της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και με το βλέμμα στην καινοτομία αξιοποιώντας τα εργαλεία που έχει στα χέρια της η Τοπική Αυτοδιοίκηση, φροντίζει να έχει δίπλα της τους κατάλληλους συνοδοιπόρους και συναγωνιστές.
Οι υποψήφιοι της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας του Ωραιοκάστρου, ξεχωριστές προσωπικότητες στον τομέα του πολιτισμού, στις επιστήμες, στην επαγγελματική σταδιοδρομία, στους κοινωνικούς αγώνες, στην ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά. Η ανατροπή του σημερινού φθαρμένου μοντέλου διοίκησης του Δήμου, η ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και η ώθηση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου, με προτεραιότητα τον πολίτη, τον άνεργο, τον επιχειρηματία, την κοινωνική συνοχή και την Αλληλεγγύη, απαιτεί την ενεργοποίηση ανθρώπων που έχουν την ικανότητα και την ορμή να βοηθήσουν ουσιαστικά.
Η παράταξη «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» που θα διεκδικήσει το δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνει τους πρώτους πέντε υποψηφίους οι οποίοι είναι ο Γιάννης – Πέτρος Ευστρατίου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», η Μαρία Παπαδοπούλου, Τομεάρχης Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου,  ο Μενέλαος Πειστικός, φοιτητής επί πτυχίω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ και απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο Χαράλαμπος Τσαϊρέλης, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, διευθύνων σύμβουλος σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, και ο Πασχάλης Χατζηευαγγέλου, πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη υπολογιστική δομική μηχανική.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» θα ανακοινωθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΕΤΡΟΣ


Γεννήθηκε το 1957 στην Αφρική από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Παθολογική Ανατομική. Ασχολείται κυρίως με τη διάγνωση όγκων σε βιοψίες και χειρουργικά παρασκευάσματα. Εργάστηκε για 13 χρόνια σε Ινστιτούτα της Γερμανίας και έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ το 1992. Από τα τέλη του 2000 και μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 2007. Είναι μέλος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Είναι παντρεμένος και έχει 3 γιους. 


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1961 στα Γιαννιτσά και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1991. Είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Μιχαηλίδη και μητέρα δύο αγοριών. Εργάζεται ως Τομεάρχης Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Είναι απόφοιτος της Α.Κ.Σ.Α.Ν.Θ. (Ανωτέρα Κρατική Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων Θεσσαλονίκης) και κάτοχος μεταπτυχιακού στο Marketing Υπηρεσιών Υγείας. Γνωρίζει αγγλικά και είναι μέλος σε επαγγελματικούς συλλόγους καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».
Έχει έντονη κοινωνική δράση και συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές προσπάθειες που έχουν στόχο την κοινωνική συνοχή και την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μέσα από την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών έχει βοηθήσει στην αγορά ηλεκτρικού καροτσιού και ορθοπεδικών βοηθημάτων. Συμμετέχει ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές γιατί θέλει να βοηθήσει στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να έχει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και έγκυρη θεραπευτική άποψη και φροντίδα.


ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ


Γεννήθηκε το 1995 και είναι από τους νεότερους υποψηφίους. Φοιτητής επί πτυχίω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι συνθέτης και πιανίστας. Έχει πτυχίο Αντίστιξης, Αρμονίας και Πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και πρόσφατα κέρδισε το 3ο βραβείο (μεταξύ 111 συμμετοχών) στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης «7th Molinari String Quartet Composition Competition», για τέσσερα έγχορδα, που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ ενώ ταυτόχρονα πήρε και το 1ο βραβείο κοινού. Επίσης ως συνθέτης έχει κερδίσει 2ο Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης για σόλο πιάνο «4th Opus Dissonus Composition Competition», ενώ συμμετείχε και στο παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαξοφώνου 2018 στο Ζάγκρεμπ με κομμάτι του για πιάνο και σαξόφωνο.


ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Γεννήθηκε την 11/1/1966 και κατοικεί στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει Τηλεπικοινωνίες στο Πολυτεχνείο του Βρότσλαβ, στο Τμήμα Μεταφορών του Πολυτεχνείου Κρακοβίας και  Ευρωπαϊκή Ιστορία και Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Πολωνικά και Ιταλικά.  Η επαγγελματική δραστηριότητα και απασχόλησή του εντοπίζεται στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, ενώ είναι και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης. Έχει διατελέσει διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το 1995.  Υπεύθυνος σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης σε δεκάδες εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, σχετικά με την εκπαίδευση την απασχόληση και την τοπική ανάπτυξη.  Έχει συνεργαστεί με Δήμους και Περιφέρειες στο πλαίσιο προγραμμάτων, όπως ΤΟΠΣΑ – ΤΟΠΕΚΟ, INTERREG, ERASMUS, LEONARDO κ.α. 
Σήμερα είναι μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του ΕΛΣΕΚΕΚ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΠΑΓΓ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ). έων και Κηδεμόνων αλλά και ενεργό μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου.


ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1983 και κατοικεί στο Δρυμό. Είναι παντρεμένος με την Δάφνη Επιμενίδου και έχει ένα γιο. Είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη υπολογιστική δομική μηχανική, έχει εκπαιδευτική επάρκεια ως Πολιτικός Μηχανικός για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής και διατηρεί τεχνικό γραφείο στο Δρυμό ως ελεύθερος επαγγελματίας και παράλληλα Εκπαιδευτικός Πολιτικός μηχανικός στην ιδιωτική μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.
Συμμετείχε ως υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, επίσης ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη- Ανατροπή» και ως υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην υποστήριξη ατόμων με κινητικά προβλήματα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!