Αλληλεγγύη Ανατροπή: Δικαίωση 53 συμβασιούχων


Δελτίο Τύπου



Σε τεράστια οικονομική βλάβη οδηγούν το δήμο Ωραιοκάστρου οι άστοχες ενέργειες και οι λάθος χειρισμοί του Αστέριου Γαβότση μετά την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης να   δικαιώσει τους 53 συμβασιούχους που η διοίκηση είχε απολύσει παράτυπα, υποχρεώνοντας το δήμο  να καταβάλει 450.000 ευρώ στους δικαιωθέντες, στους οποίους έχει ήδη καταβάλει για δεδουλευμένα τριών μηνών 160.000 ευρώ, ένα οικονομικό μέγεθος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά για τη βελτίωση υποδομών και συνθηκών διαβίωσης των δημοτών στην περιοχή.

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» είχε επισημάνει πολύ πριν από την προσφυγή των συμβασιούχων στη Δικαιοσύνη, τον κίνδυνο να εκτεθεί οικονομικά και πολιτικά ο δήμος, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι της Καθαριότητας προσλήφθηκαν νόμιμα μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Ωστόσο η πρωτοφανής ενέργεια της διοίκησης να τους απολύσει παράτυπα, αποδεικνύει την επιπολαιότητα διαχείρισης τόσο σοβαρών θεμάτων από τον Αστέριο Γαβότση και τους συνυπευθύνους του και την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα οικονομικής διαχείρισης των υπηρεσιών του δήμου.

Συγκεκριμένα, προχθές το Εφετείο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθμ. 256/2019 τελεσίδικη απόφασή του επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και απέρριψε την έφεση του δήμου Ωραιοκάστρου. Δηλαδή το ταμείο του δήμου Ωραιοκάστρου επιβαρύνεται, ξεκάθαρα από επιπολαιότητα ή άλλους αδιευκρίνιστους σκοπούς της διοίκησης, με συνολικά με 610.000 ευρώ.


Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, οι δικαιωθέντες συμβασιούχοι έχουν δικαίωμα να προβούν άμεσα σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου, γεγονός που θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία του των υπηρεσιών του δήμου.


Ωστόσο, παρόλο που ήταν γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να δοθεί παράταση στους υφιστάμενους συμβασιούχους, ο κ. Γαβότσης προκήρυξε διαγωνισμό για 63 θέσεις.



Αν προσθέσουμε και το χρέος των 228 χιλιάδων ευρώ με το οποίο επιβαρύνθηκε ο δήμος από παλαιότερη υπόθεση, όταν ο κ. Γαβότσης είχε κριθεί ένοχος ως ηθικός αυτουργός για την καταστροφή οικήματος στα όρια του δήμου Μυγδονίας, του οποίου τότε ήταν δήμαρχος, όπου θα δημιουργούνταν παράρτημα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αποδεικνύεται ότι για ακόμη μια φορά από επιπολαιότητα και κακή διαχείριση τα ταμεία του δήμου Ωραιοκάστρου κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!