Ποινικές κυρώσεις για όσους δεν δίνουν τουλάχιστον 650 ευρώ


Για κυρώσεις σε όσους δεν εφαρμόζουν τον νέο κατώτατο μισθό, που τέθηκε σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου και πια ορίζεται στα 650 ευρώ, προειδοποίησε η υπουργός Εργασίας, καθώς εκπνέει σε μερικές ημέρες η περίοδος προσαρμογής.
«Η μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος είναι νόμος του κράτους, επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η Έφη Αχτσιόγλου.
Επίσης, η υπουργός ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα ελέγχου εφαρμογής του μέτρου από τις επιχειρήσεις μετά το τέλος της περιόδου προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα, στις 28 Φεβρουαρίου.
Η Ε. Αχτσιόγλου σημείωσε άλλωστε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου θα συμβάλουν στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, καθώς «η αύξηση των μισθών είναι κρίσιμη μεταβλητή, ιδίως σε μια οικονομία όπως η ελληνική, όπου η παραγωγικότητα επηρεάζεται από τη ζήτηση».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!