Ο Δήμος Παύλου Μελά βράβευσε τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών


- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

Ο Δήμος Παύλου Μελά βράβευσε τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών (30/1/2019)

Ένας τιμητικός έπαινος, και οι ευχές της πόλης για καλή σταδιοδρομία και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, ήταν η ανταμοιβή των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών των Λυκείων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, με τις εξετάσεις σχολικής περιόδου 2017 – 2018.
Στην τελετή βράβευσης που διοργάνωσε το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, στο Αμφιθέατρο των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τα χαμόγελα ικανοποίησης των επιτυχόντων περίσσεψαν, αξέχαστη όμως θα μείνει η στιγμή που μετά από παρότρυνση του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη όλοι οι παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι για να απευθύνουν προς τους γονείς ένα θερμό χειροκρότημα, ως ελάχιστη αναγνώριση σε αυτούς που ξενύχτησαν δίπλα στα παιδιά, αγχώθηκαν, και γνώρισαν την ελπίδα μαζί τους.
Απευθυνόμενος στους νέους πλέον φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Δήμαρχος τόνισε
«Η πόλη σας είναι ευγνωμονούσα, γιατί μια πόλη είναι πρωτίστως οι άνθρωποί της, είναι τα παιδιά της. Θα μου επιτρέψουν λοιπόν οι γονείς και οι κηδεμόνες σας να κλέψω λίγη από την περηφάνια και τη χαρά που νιώθουν σήμερα, καθώς αισθάνομαι κι εγώ κοινωνός αυτής σπουδαίας ευτυχίας.
Θέλω να σας θυμίσω με νοσταλγία και αγάπη ότι στους πίνακες των σχολείων του δήμου Παύλου Μελά γράψατε τους πρώτους σας αριθμούς και βάλατε στη σειρά του τετραδίου σας τις πρώτες σας λέξεις. Στους διαδρόμους τους τρέξατε και στις αυλές τους ανταγωνιστήκατε στο παιχνίδι, ενώ γεμίσατε τις αίθουσές τους με τις παιδικές φωνές σας. Φτιάξατε φιλίες και δεσμούς που θα είναι πάντα ένα ανοιχτό παράθυρο από αναμνήσεις που φεγγοβολούν στο διηνεκές.
Πλέον η αγκαλιά του σχολείου σας ανοίγει και σας αφήνει να πάρετε το δικό σας δρόμο. Όπως ακριβώς η αγκαλιά των γονιών σας που ανοίγει μόνο για να πετάξετε με τα δικά σας φτερά.  Η είσοδός σας στα ανώτερα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας μας αποτελεί την κορύφωση των προσπαθειών σας και ταυτόχρονα το πρώτο και σημαντικότερο σκαλοπάτι της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Ας θυμηθούμε εδώ τα λόγια του  γνωστού αρχαίου Έλληνα ιστορικού, του Πλούταρχου. ΄΄Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς΄΄».
Αναφερόμενος στους μαθητές που δεν εισήχθησαν, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε κάθε τους νέα προσπάθεια.
Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Ευθύμης Ασλανίδης, τελειόφοιτος Φιλοσοφικής Α.Π.Θ., παρουσίασε το λαμπρό έργο των Τριών Ιεραρχών και τη μοναδική τους προσφορά στην ανθρωπότητα, με δεδομένο ότι ιδιαίτερα στις μέρες που διανύουμε, έχουμε ανάγκη από μια παιδεία που θα αποτελεί ένα φωτεινό «δρόμο απελευθέρωσης και όχι διαδικασία εξαναγκασμού και ανελευθερίας», όπως άλλωστε λένε στα επίκαιρα διδάγματά τους οι Τρεις Ιεράρχες.
Μετά τους χαιρετισμούς, κόπηκε από τον Δήμαρχο η βασιλόπιτα για τη σχολική κοινότητα του Δήμου Παύλου Μελά, παρουσία Διευθυντών και εκπροσώπων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων , Λυκείων του Δήμου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών.
Ο οικοδεσπότης Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Ιωσήφ Αράπογλου, μαζί με τα στελέχη του Τμήματος Παιδείας και τις Διευθύνσεις των τριών ΕΠΑΛ που στεγάζονται στους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος δίπλα στη Μονή Λαζαριστών, καλωσόρισαν τον πατέρα Ακάκιο εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων Δήμου Παύλου Μελά, τον Γενικό Γραμματέα Κίμων Σαραφίδη, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθη Σαββίδη, τους Αντιδημάρχους Σαράντη Καρβουνίδη, τους Εντεταλμένους Δημήτρη Αθάνατο, Σάκη Λαζαρίδη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Μιχάλη Χριστοδούλου, Αβράαμ Κωτσίδη,  Γεώργιο Λίλτση, Κυριάκο Τσαταλμπασίδη, και Τοπικούς Συμβούλους.
Το πρόγραμμα της τελετής διανθίστηκε από τους «West Side Ensemble», το μουσικό σχήμα jazz των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης της ΙΡΙΣ, που αποτελείται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Φώτη Τερζή (σαξόφωνο) και τους καθηγητές Νίκο Φουντουκίδη (Ντραμς), Νίκο Φωτιάδη (ηλεκτρικό μπάσο), Πάρη Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα).
Η οργάνωση εθελοντών ΠΡΟΤΕΚΤΑ παρέστη για μια ακόμη φορά σε μεγάλη εκδήλωση του Δήμου.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!