Δ. Μάρδας: Προτάσεις με θέμα την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης του πολιτισμού»


Αθήνα 15/02/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα «Προτάσεις με θέμα την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης του πολιτισμού»

Στο Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη χθες, σύσκεψη με θέμα την πρόταση/ανάδειξη πολιτιστικών δράσεων που αφορούν την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης κατέθεσε τρεις προτάσεις. Η πρώτη αφορά στη δημιουργία ενός διεθνούς παζαριού αντικών, που μπορεί να λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα με πιστοποιημένους αντικέρ προερχόμενους από όλες τις Βαλκανικές χώρες. Τόπος έκθεσης των εκθεμάτων τους, η περιοχή γύρω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Η δεύτερη πρόταση φέρει τον τίτλο «Το οδοιπορικό του Μεγάλο. Ευ Αλεξάνδρου», μια δράση που συνδέεται με τον πολιτισμό και την τουριστική ανάδειξη της Μακεδονίας και η οποία μπορεί να αναπτυχθεί σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τουρισμού της Τουρκίας, Αιγύπτου και Ισραήλ. Σε μεταγενέστερους χρόνους στο προτεινόμενο σχέδιο μπορεί να ενταχθεί η Συρία και το Αφγανιστάν (Βλ. αναλυτικότερα σελ. 23-24 στο http://mardas.eu/PDF/Stratigiki_Anaptiksis.pdf).
Η τρίτη πρόταση αφορά τη «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», μια πρωτοβουλία με πολλές δράσεις σε ανάπτυξη από το 2016 και μετά, από τον Εμπορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης και από συνεργαζόμενους με αυτόν φορείς  http://www.byzantinethessaloniki.com/nea/.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!