Ανέστης Πολυχρονίδης: «Να κινηθούμε ενωμένοι και δυναμικά για να ‘’τραβήξουμε χειρόφρενο’’ στη λατομική δραστηριότητα στο Ωραιόκαστρο


Ωραιόκαστρο 22-02- 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανέστης Πολυχρονίδης: «Να κινηθούμε ενωμένοι και δυναμικά για να ‘’τραβήξουμε χειρόφρενο’’ στη λατομική δραστηριότητα στο Ωραιόκαστρο
Η αδειοδότηση των νέων λατομείων στο επίκεντρο της συνάντησης των κατοίκων του Μονόλοφου «Με τον Ανέστη»
Σήμερα (22/2) «Μιλήστε με τον Ανέστη» στον Πεντάλοφο (αίθουσα Αγροτικού Συνεταιρισμού) στις 8 μμ και αύριο (23/2) στο Παλαιόκαστρο (κτίριο Παύλος Μελάς) στις 6 μμ

«Πρέπει επιτέλους να ‘’τραβήξουμε χειρόφρενο’’ στη συνέχιση της λατομικής δραστηριότητας στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου. Δεν μπορούμε να δεχτούμε μοιρολατρικά τις πρόσφατες αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για τα δύο νέα λατομεία. Φτάνει πια. Ήδη έχουμε δυο ενεργά λατομεία στον δήμο μας και δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσουν άλλα δύο επειδή έτσι ‘’βολεύει’’ κάποιους. Θα πρέπει η λατομική δραστηριότητα να μοιραστεί αναλογικά ανά περιφερειακό δήμο, ανατολικά και δυτικά. Αν δεν το παλέψουμε η υποβάθμιση της περιοχής μας θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μια εικοσαετία ακόμη, ενώ ήδη μετράμε 30 χρόνια συνεχών εξορύξεων και αλλοίωσης του περιβάλλοντος». Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης (21 Φεβρουαρίου) συναντήθηκε με τους κατοίκους του Μονόλοφου στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου ανοιχτών συζητήσεων «Με τον Ανέστη» που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα».
«Στο θέμα της ανατροπής των ΑΕΠΟ για τα δυο νέα λατομεία στο Μεσαίο πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν χωρούν μικροπολιτικές και παραταξιακές σκοπιμότητες. Πρέπει να κινηθούμε δυναμικά για να σταματήσουμε την περαιτέρω υποβάθμιση διότι οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της λατομικής ζώνης έχουν αλλάξει ριζικά. Οι τρεις πρώην δήμοι με τις κοινότητές τους περιμετρικά του ορεινού όγκου έγιναν ένας και σε όλους τους οικισμούς υπάρχουν εγκεκριμένες πολεοδομικές μελέτες επέκτασης δίνοντας έμφαση στον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής. Στο κέντρο του νέου δήμου βρίσκεται το βουνό μας ως ‘’καρδιά’’ του δήμου μας, σε απόσταση αναπνοής από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη μπήκαν οι βάσεις για την προσέλκυση σε καθημερινή βάση επισκεπτών, φίλων του ποδηλάτου, περιπατητών και αθλητών», είπε ο Ανέστης Πολυχρονίδης στη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης όπου ένα από τα θέματα που κυριάρχησε ήταν τα νέα αλλά και τα παλιά λατομεία.
Οι κάτοικοι του Μονόλοφου έθεσαν, επίσης, και μια σειρά άλλων ζητημάτων που τους απασχολούν όπως η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, η κακή ποιότητα του νερού (το οποίο, όπως είπαν, είναι ακατάλληλο λόγω της δυναμίτιδας που χρησιμοποιείται στα λατομεία), η δραματική κατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου, τα αδέσποτα αλλά και ο ελλιπής φωτισμός των δρόμων.
Ο Ανέστης Πολυχρονίδης υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητές του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ολοκλήρωση των έργων που αφορούν στις βασικές υποδομές του Μονόλοφου και όλου του διευρυμένου δήμου. Επίσης δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει στον Μονόλοφο θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
Σήμερα «Μιλήστε με τον Ανέστη» στον Πεντάλοφο- Αύριο στο Παλαιόκαστρο και την Κυριακή σε Λητή και Νεοχωρούδα
Η επόμενη –η έβδομη- συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στον Πεντάλοφο (στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού), στις 8 το βράδυ. Θα ακολουθήσουν οι ανοιχτές συζητήσεις στο Ωραιόκαστρο (κτίριο Παύλου Μελά στο Παλαιόκαστρο) το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στη Λητή την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο π. Δημαρχείο και την ίδια μέρα (Κυριακή 24/2) στη Νεοχωρούδα στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δίπλα στον Ι.Ν.ΑΓ. Νικολάου.


(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!